Курорти Одеси патрулюватиме туристична поліція на скутерах

У цьогорічному курортному сезоні перший в Україні підрозділ туристичної поліції, який забезпечує охорону порядку в курортних зонах Одеси й працює з туристами, посилять співробітники “Муніципальної варти” на скутерах.

Про придбання для співробітників комунальної установи “Муніципальна варта” десяти електроскутерів, призначених для пересування двох осіб, розповів на брифінгу заступник директора департаменту муніципальної безпеки міськради Юрій Савченко.

Придбані за бюджетні кошти електроскутери AIMA Jorney King спроможні розвивати швидкість до 50 км/год, запас ходу за повної зарядки акумуляторів – 65 кілометрів”, – зазначив Савченко.

За його словами, обійшлися скутери міськбюджету в 270 тисяч гривень. До відкриття сезону ще необхідно придбати 32 нагрудні відеореєстратори загальною вартістю 185 тисяч гривень.

Станом на 15 березня у штаті “Муніципальної варти” 220 співробітників, зокрема три групи швидкого реагування, які патрулюють узбережжя Чорного моря, четверта група обслуговує 22 стаціонарні об’єкти і 7 контрольно-пропускних пунктів в історичній частині міста.

Як повідомлялося, під час курортного сезону-2018 розпочав патрулювати узбережжя Чорного моря в межах Одеси підрозділ туристичної поліції в складі 300 правоохоронців, який включає співробітників Нацполіціі, нацгвардійців, патрульних, водну поліцію та водолазів.

У тестовому режимі торік було також запроваджено велопатрулі. Два екіпажі по дві людини цілодобово забезпечували безпеку в туристичних зонах – на пляжах “Аркадія” і “Ланжерон”, а також на “Трасі здоров’я”.

Спеціальні велосипеди та екіпіровку загальною вартістю 360 тисяч гривень надала туристичній поліції Одеси Консультативна місія Європейського Союзу в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *