Одеська область інвестиційно приваблива для іноземців – Держстат

Головне управління статистики в Одеській області опублікувало відомості про інвестиційну привабливість для іноземних інвесторів Одеської області в 2018 році.
Головними моментами цієї привабливості є: природно-ресурсний потенціал, розвинений транспорт, географічне розташування. За попередніми даними, на 31 грудня 2018 р. обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку області з початку інвестування, склав 1,2 млрд. доларів США. З них 58,3% загального обсягу – з країн ЄС, 41,7% – з інших країн світу. У перерахунку на одну людину це становить трохи більше 500 дол. США.
Серед міст обласного підпорядкування та районів області лідерами з отримання прямого іноземного інвестування стали: Одеса (38,8%), м.Чорноморське (14%), Лиманський район (9,5%), місто Южний (7,8% від загального обсягу).
У 2018 року в економіку області іноземними інвесторами вкладено 25,6 млн. дол. США прямих інвестицій, зменшення капіталу склало 17,7 млн.дол. США.
Серед країн світу лідерами прямого іноземного інвестування в економіку області були Нідерланди і Кіпр. Найбільший інтерес у інвесторів викликали підприємства промисловості, транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, організації, що здійснюють операції з нерухомим майном.
Обсяги прямих інвестицій підприємств області в економіку країн світу, за попередніми даними, на 31 грудня 2018 р становили 27,3 млн. дол. США (96,7% загального обсягу внесені в країни ЄС). Прямі інвестиції з області здійснені в 13 країн світу, левова частка з них направлена ​​в Латвію (95,0%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *