На Кілійщині відзначили «Жінок року»

У Кілії відбувся традиційний районний конкурс «Жінка року». В урочистій атмосфері вшанували одинадцять номінанток конкурсу: Світлану Бойченко, Ольгу Гаврилюк, Анастасію Єрмакову, Валентину Краснобаєву, Віру Пріліпову, Наталю Кожухар, Галину Рябцеву, Жанну Стародубець, Галину Ткаченко, Уляну Чоботарьову.
Колеги, рідні і знайомі прийшли підтримати і привітати переможниць. Кожна з номінанток у своїй царині діяльності є неперевершеними і висококласними фахівцями. Їхні імена знають, їх поважають, тому звання «Жінка року» присвоєно цілком виправдано.
Серед переможиць конкурсу – Світлана Бойченко, яка стала «Жінкою року» в номінації «Материнство». Світлана Яківна – жителька міста Вилкове, мати-героїня, яка виховує 5 рідних і 7 прийомних дітей. Дев’ять років тому вона успішно закінчила курси кандидатів в опікуни-піклувальники в Одеському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, після яких разом з чоловіком взяли під опіку сімох дітей. Поружжя бере активну участь у громадському житті міста. Прийомну родину  нагороджено грамотою Вилківської міської ради за активну співпрацю з органами місцевого самоврядування. Крім того, Світлана Бойченко має подяку від навчального закладу за перемогу в номінації «Чуйне серце». Указом Президента України пані Світлані присвоєно почесне звання «Мати-героїня».
«Жінкою року – 2018» в номінації «Культура і мистецтво» стала уродженка Кілії, солістка Київської філармонії, дослідниця культури Бессарабії Анастасія Єрмакова (більше відома широкій аудиторії як Анастасія Чумаченко). Анастасія Василівна – випускниця філологічного факультету Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Солістка-вокалістка Національної філармонії України, дослідниця народної культури Бессарабії, виконавиця народних українських і автентичних пісень Придунав’я. Безмежна любов до української культури надихає її на постійний творчий пошук, а пісні в її виконанні несуть живу енергетику давніх поколінь. Анастасія – лауреат багатьох міжнародних, Всеукраїнських, обласних та регіональних фестивалів, конкурсів, в яких вона представляла місто Кілію. Минулого року вона повністю присвятила себе рідному місту. Взявши участь у фестивалі національних культур Придунав’я «Етнічний букет Бессарабії» та Всеукраїнському мистецькому фестивалі «Українська Бессарабія», Анастасія виявила приклад самовідданої любові до рідної мови та народної пісні.
Також серед переможиць – улюблениця дітвори і авторитетна у батьків лікарка загальної практики, сімейна лікарка Кілійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Віра Петрівна Приліпова, яка визнана «Жінкою року» в номінації «Охорона здоров’я». Високий професіоналізм, лікарська інтуїція, постійне вдосконалення професійних навичок дозволяють пані Вірі грамотно діагностувати захворювання, визначати тактику обстеження і застосовувати сучасні методи лікування. Віра Петрівна – чуйний, досвідчений фахівець, що користується повагою колег. Цього дня у залі сиділо чимало вдячних батьків її маленьких пацієнтів.
Також серед переможиць – жінки різних сфер діяльності: педагог, підприємиця, сільгоспробітниця, держслужбовиця, та прцівниця органів самоврядування – кожна з них на своєму поприщі досягла високих здобутків.
Церемонія пройшла урочисто, однак цього разу організаторам свята вдалося відійти від зайвої помпезності, створивши неповторно довірливу і теплу атмосферу. Багато у чому це заслуга джентльменів-ведучих – Віктора Ченуши і Олександра Перфільева, які яскраво жартували, намагаючись причарувати своїм гумором присутніх панн, яких вони невпинно осипали компліментами. З вітальними словами до представниць прекрасної половини людства звернулися заступник голови райдержадміністрації Михайло Дамаскін, голова районної ради Олександр Дубовой, Кілійський міський голова Павло Бойченко, які в цей день були особливо красномовні. Урочисту церемонію нагородження переможниць провели голова райдержадміністрації Наталія Пятун, голова районної ради Олександр Дубовой і перший заступник Кілійського міського голови Наталія Чапраз. З їхніх рук переможниці отримали грамоти, пам’ятні подарунки та квіти.
Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *