Суддя з Білгорода-Дністровського через втручання у свою діяльність поскаржився до Генпрокуратури та Вищої Ради правосуддя

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Валентин Заверюха заявив про втручання у свою діяльність.

Суддя отримав лист, в якому йому погрожують притягненням до кримінальної відповідальності у разі ухвали рішення на догоду слідства. Такі дії суддя вважає втручанням у свою діяльність та звертається до голови ВРП та Генпрокуратури з проханням вжити відповідні заходи.

В моєму провадженні як слідчого судді перебуває колопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області  про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні. 12 лютого 2019 року через канцелярію Білгород-Дністровського міськорайонного суду Одеської області мною було отримано письмову заяву, яка містить погрози щодо мене про притягнення мене до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України, а також звернення щодо ГПУ, САП, НАБУ, ДБР та інших правоохранних органів, а також до Вищої Ради Правосуддя, в разі, якщо я ухвалю рішення на догоду органу  досудового розслідування  та прокурору по вищевказанному кримінальному провадженні, що є порушенням ст. 6 Закону України “Про судоустрій і статус суддів””, – йдеться в зверненні слідчого судді.

Нагадаємо, від початку 2019 року це вже другий випадок звернення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду з приводу втручання у свою діяльність. Наприкінці січня відвіповідне повідомлення до ВРП та Генпрокуратури направила суддя Наталя Гусєва.

Автор – Роман Петровський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *