На каву – до судді: в Татарбунарах щомісяця спілкуватимуться з суддями на відкритих зустрічах

У Татарбунарах на базі офісу Громадського центру правосуддя пройшла перша неформальна зустріч городян з суддею місцевого районного суду. Нагадаємо, влітку 2018 року керівник Татарбунарського Громадського центру правосуддя Леонід Семененко вперше організував неформальні зустрічі городян з працівниками поліції на базі офісу цього центру.
Під час спілкування громадян з представниками правоохоронних органів в форматі «кава з поліцейським» обговорювали питання, що стосуються безпеки городян і співпраці жителів міста з поліцейськими з метою запобігання злочинам, в тому числі квартирних крадіжок.

Нещодавно Громадський центр правосуддя ініціював зустрічі жителів громади з суддями та іншими працівниками суду. Перша неформальна зустріч з суддею викликала великий ажіотаж серед городян. Багато хто сумнівався, що суддя районного суду знайде можливість зустрітися з жителями громади і неформально обговорити наявні проблеми з доступом до правосуддя.

Але, незважаючи на побоювання, 21 лютого в затишному кабінеті Громадського центру правосуддя, відбулася перша неформальна зустріч в форматі «кава з суддею».

Зустрітися з суддею Олександром Сметаняком прийшли представники навчальних закладів, співробітники бібліотеки і громадські активісти. Городяни ближче познайомилися з суддею, обговорили проблеми впровадження судової реформи, обізнаність та сприйняття місцевими жителями суддів і суду, а також висловлювали ідеї про те, яким чином можна впливати на ситуацію.

Такі зустрічі городян з суддями і працівниками суду Центр планує організовувати щомісяця. Додамо, що діяльність пілотного Громадського центру правосуддя в Татарбунарах здійснюється в рамках проекту «Ефективний доступ до правосуддя в місцевих громадах», який виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *