Танцюристи з Арцизу підкорили міжнародне журі

23 лютого в Одесі пройшов міжнародний фестиваль творчих досягнень “Чайка”, в якому взяли участь понад 100 творчих колективів, солісти, ансамблі всіх жанрів і напрямків (вокал, хореографія, циркове мистецтво), молоді дизайнери-модельєри, моделі, дитячі та молодіжні студії та театри моди, а також дитячо-юнацькі, молодіжні, студентські колективи.
Про це розповіла директор Арцизького районного Будинку культури Валентина Кондрек.
Конкурсну програму оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшли заслужені діячі культури, професійні педагоги, діючі виконавці, громадські діячі, організатори міжнародних та всеукраїнських фестивалів.
Арцизький район представляв народний хореографічний ансамбль «Едельвейс» під керівництвом Алли Наркузієвої. За результатами виступів Арцизький творчий колектив зайняв призове третє місце, довівши, що вони одні з кращих хореографічних колективів в Одеській області.
«Більшість з учасників – вихованці одеських шкіл та студій хореографічного мистецтва. Тому зайняте нами третє місце – відмінний результат роботи керівника колективу і його учасників середньої групи », – зазначила директор РДК Валентина Кондрек.
Варто відзначити, що ансамбль відомий далеко за межами не тільки Одещини, а й України. Наприкінці 2018 року, напередодні свого першого ювілею (10 років), старша група «Едельвейса» на чолі зі своїм керівником їздили на запрошення до Болгарії, де показали своє хореографічне мистецтво.
Кожна участь колективу на конкурсах і фестивалях різних рівнів наголошується призовими місцями.
Зараз в ансамблі три групи, в яких займається 40 вихованців.
Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *