Трудовий скандал: 200 працівників елеватору залишились без роботи і документів

У Білгороді-Дністровському майже 200 працівників місцевого елеватору не можуть вийти на роботу. З 4 лютого людей не пускають на робочі місця, завод закритий та знаходиться під охороною поліції.

Самим працівникам нічого не пояснюють щодо ситуації, що склалася на підприємстві.

«У нас на елеваторі відбувся незрозумілий випадок. Всі люди прийшли 4 лютого на роботу, наш завод закритий, стоять поліція, інші машини. І нас просто не пустили до роботи і нічого ніхто не пояснює. На телефоні дзвінки з директором, він нам обіцяє вирішення цього питання. Проходить півтори неділі, ніяких рішень немає. Ми йому кажемо, давайте зустрінемось, поговоріть із нами. Але він відповів, що ні з ким зустрічатись не буде, він звільнений. Звільнена вся бухгалтерія, ніде ми не можемо знайти інформацію», – розповіла працівниця підприємства Людмила.

Люди звернулись за допомогою у поліцію, аби повернути свої трудові книжки. Документи працівникам дали змогу забрати, але вони виявились не заповненими. Після звернення в прокуратуру на зв’язок з працівниками вийшов «звільнений» директор підприємства, який на зустрічі із ініціативною групою громадян запропонував людям забрати свої трудові книжки із записом про звільнення з 31 січня. Однак жодних записів щодо звільнення в документах не виявилось, тому люди відмовились їх забрати.

Самі працівники у розпачі. Вони не мають змоги влаштуватись на іншу роботу, адже не були офіційно звільнені з підприємства, і не мають на руках документів.

Як повідомлялось раніше, 1 лютого охорона шести елеваторів, які належать до групи компаній ТОВ «Агроінвестгруп», не допустила співробітників ПАТ «Аграрний фонд» на територію підприємств для планової перевірки. Про це повідомляла прес-служба ПАТ Аграрний фонд.

Зокрема, співробітники Товариства не були допущені на ТОВ «Березівський елеватор», ТОВ «Білгород-Дністровський елеватор», ТОВ «Ізмаїльський елеватор», ТОВ «Раухівський елеватор», ТОВ «Аліягський елеватор», ТОВ «Заплазький елеватор».

Керівники елеваторів і ТОВ «Агроінвестгруп» не виходять на зв’язок.

Не виключено, що відвантажується саме зерно, яке належить «ПАТ «Аграрний фонд».

Щоб не допустити розкрадання державного майна, співробітники ПАТ «Аграрний фонд» вже подали заяву до Головного управління Національної поліції в Одеській області з проханням розпочати досудове розслідування, оскільки вчинені дії мають ознаки кримінального правопорушення.

У разі привласнення, розтрати або крадіжки зерна будуть завдані збитки державі в особі ПАТ «Аграрний фонд» у розмірі близько 200 мільйонів гривень.

Між ПАТ «Аграрний фонд» і кожним із цих елеваторів укладено договори на зберігання зерна пшениці, кукурудзи та соняшнику. Відповідно до умов договору, співробітники ПАТ «Аграрний фонд» мають право здійснювати планові перевірки з 1 по 10 число кожного місяця.

“СИЛА ГРОМАД” слідкує за розвитком подій і обіцяє повідомити, як вирішиться описана ситуація.

Автор – Дмитро Феняк

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *