В Мологівській ОТГ люди перекрили трасу, на якій водій учора збив 11-річну дівчинку

У Білгород-Дністровському районі Одеської області водій смертельно травмував школярку. Трагедія сталася 18 лютого. За попередніми даними, 11-річна дівчинка стояла на узбіччі дороги, біля школи, з іншими дітьми, а потім раптово вийшла на проїжджу частину, де її збив автомобіль «Жигулі».

Водій з місця аварії поїхав, не надаваши допомоги травмованій дівчинці.

Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області, наразі слідчі встановлюють обставини події і перевіряють зокрема й зазначену версію. Постраждалу було доставлено до лікарні в дуже тяжкому стані. Медики діагностували черепно-мозкову травму.

«Вранці у вівторок, 19 лютого, дитина померла в лікарні», – повідомили в поліції, додавши, що особу водія встановлено.

Тим часом місцеві мешканці перекрили трасу біля школи в селі Мологи. Люди обурені: кажуть, незважаючи на численні прохання, небезпечна траса біля навчального закладу досі не обладнана спецзасобами для безпеки дітей. Показують: автошлях Кишинів-Одеса проходить повз 3 школи Мологівської об’єднаної громади (у самих Мологах і поряд з двома школами і у селі Випасне), і ніде не встановлені попереджувальні знаки.

19 лютого близько 100 місцевих мешканців перекрили дорогу, не пропускаючи транспорт через Мологи, тому потік автомобілів поліцейські, які прибули на місце, спрямували в об’їзд села.

Протестувальники вимагають встановити біля навчальних закладів “лежачі поліцейські”, обладнати пішоходні переходи світлофорами та встановити камери спостереження. Обіцяють звертатися до всіх органів влади, адже ніхто з чиновників досі не потурбувався створенням безпечних умов для школярів.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу України.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *