Смерть однорічної дитини в Кілійському районі не пов’язана з кором

У селі Трудове Кілійського району раптово померла однорічна дівчинка. Медики не пов’язують смерть немовляти зі спалахом кору, зафіксованої в сусідньому селі Шевченкове.

Про це повідомила головний лікар Кілійського Центру медико-санітарної допомоги Лариса Степаненко. Напередодні трагедії в інфекційне відділення Кілійської ЦРЛ з підозрою на менінгокок була госпіталізована чотирирічна сестричка однорічної дівчинки.

25 січня, ввечері до лікарні дитину з ознаками лихоманки, головним болем і блювотою привіз батько. На даний момент, за інформацією завідуючої інфекційним відділенням Олени Смірної, стан дівчинки стабільний.

«Динаміка позитивна. Дівчинка почуває себе добре, – зазначила лікар.  – Троє дітей, які залишилися вдома, в тому числі однорічна донька, зі слів батька, виглядали здоровими. Однак через кілька годин у немовляти стрімко піднялася температура, вона стала задихатися і померла. Через два дні маляті мав виповнитися рочок”.

За інформацією медиків, причиною смерті немовляти став синдром раптової смерті. Медпрацівники провели в Трудовому будинкові обходи, з метою виявлення інфекційної хвороби у жителів села. На даний момент ознак хвороби у членів сім’ї, в якій померла дитина, і односельчан, – не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше на території Кілійської ОТГ був оголошений карантин, через спалах кору.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *