Село Приморське Білгород-Дністровського району отримає нову амбулаторію

Під час сесії депутати підтримали зміни до бюджету Білгород-Дністровського району на 2019 рік, якими передбачається виділення 165 тис. гривень на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва сільської лікарської амбулаторії сімейної медицини в селі Приморське.

Як повідомив під час сесії ради голова Білгород-Дністровської РДА Сергій Ільченко, майбутня амбулаторія матиме площу більше 300 кв. метрів, а прийомом пацієнтів зможуть займатись до чотирьох лікарів. Фінансування будівництва буде проводитись за рахунок державного бюджету України.

«Ми активно працюємо щодо будівництва нової, сучасної амбулаторії на кшталт такої, яка побудована в Маякській ОТГ. Тобто це гарний інвестиційний проект, інвестує держава в нашу медицину. Ця амбулаторія буде понад 300 квадратних метрів, вона розрахована на 3-4 лікаря. Також хочу сказати, що будемо намагатись в найкоротший термін почати будівництво», – повідомив Сергій Петрович.

Також голова райдержадміністрації додав, що майбутня амбулаторія буде запечена автомобілем.

Нагадаємо, сільська лікарська амбулаторія сімейної медицини в селі Приморське буде побудована в рамках президентської ініціативи з покращення якості медичного обслуговування в сільській місцевості. Будівництво амбулаторії буде здійснюватись за рахунок державної субвенції.

Амбулаторія в селі Приморське одна з 20-ти, які планується побудувати в Одеській області в 2019 році.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *