На уроки – по багнюці: в мережу потрапило відео шкільного автобусу, що забуксував під Доброславом

Батьки дітей, які навчаються у Доброславському НВК, що в Лиманському районі під Одесою, відзняли на відео шлях, який щодня долає шкільний автобус.

У кадр потапила єдина дорога від траси до населених пунктів Нове Селище і Шевченкове-Кут. Багно, ями, величезні калюжі, – кажуть батьки, –  з’являються тут після кожного дощу. Дістатися траси не лише важко, а ще й небезпечно: автобус, що буксує, розхитує в різні боки.

«Подивіться на це страхіття, на ці ями по коліна! Коли він і зранку так їхав: 20 хвилин стояв і буксував. У цьому автобусі – наші діти, їхнє життя чогось варте? Хто нам може помогти в цій ситуації? У березні 2017 року нам обіцяли, що дорога буде зроблена! Я сьогодні дзвонила в адміністрацію, і мені не сказали ні слова – я просила про допомогу. Подивіться: хай тепер наші діти виходять, і штовхають автобус, бо він не може виїхати. Це страх, немає просто слів!”, – обурюється авторка відео.

Батьки скаржаться, що побоюються за життя своїх дітей, бо на знищеній дорозі автобус ризикує перевернутися. Тож допускають, що через небезпеку не пустять школярів на уроки.

Відео справило незабутнє враження в соцмережах, набравши численні перегляди. “Просто кошмар!” “Мало того, що дороги нема! Хто випустив в таку ожеледь шкільний автобус?” – питають розгнівані дописувачі.

Нагадаємо, 2019 рік голова Одеської ОДА Максим Степанов назвав роком ремонту шляхів Одещини, а голова Лиманської райадміністрації Василь Приймак почав активно проводити в селах району ради регіонального розвитку.

Мабуть, до населених пунктів, через які пролягає злощасна дорога, якою щодня подорожують школярі до Доброслава і назад, місцеві чиновники ще не мандрували. А дарма: могли б особисто відчути якість надання послуг дитячому населенню, і зокрема, ступінь небезпеки, на який ті щодня наражаються.

Автор – Оксана ПІДНЕБЕСНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *