Лиманська ОТГ чекає відновлення дороги Білолісся-Расєйка. ВІДЕО

Капітального ремонту дороги Білолісся-Приморське-Расєйка чекають усі мешканці Лиманської громади. Автошлях об’єднує села, які увійшли до нової ОТГ і веде аж до моря. Всього –  31 кілометр. 

Місцеві жартівливо називають його “наш автобан”. Дістатися з Трапівки до Лиману цим шляхом вкрай важко.  Зруйноване покриття дороги так виглядає вже років з 20.

Найболючіше – це в нас дорога, – скаржиться місцева мешканка Тетяна Фунтикова. – Буде дорога – буде життя, буде курорт процвітать, будуть інвестори. Хто ж хоче по таких ямах їздить? Ніхто.”

Лиманський сільський голова Василь Резніченко розповідає, як шукав вихід з ситуації. Від початку допомогли фермери: прогрейдерували узбіччя, надали техніку і робочу силу. Але громаді потрібен якісний шлях, а не тимчасовий.

Василь Резніченко, Лиманський сільський голова: 

Головне з пріоритетів і перша проблема – це дорога. Тому що на території громади знаходиться рекреаційна зона Катранка. Ще є сусідній курорт, називається Расєйка. Тому, коли в нас буде відсутня дорога, – до нас ніхто не поїде, буде дуже мало відпочиваючих. Вважаю, що першим з пріоритетів потрібна дорога, яка веде до наших курортів”.

Проект на будівництво дороги Лиманська ОТГ вже замовила, він пройшов всі експертизи. Тепер рішення – за обласною владою: голова Одеської ОДА обіцяв втілити мрію лиманців вже у цьому році.

Максим Володимирович сам говорив, що перший з пріоритетів це рекреаційні зони. Всі дороги, які ведуть в Татарбунарському районі, будуть зроблені. Тому ми на це сподіваємось. Без втручання держави ми самотужки не вирішимо це питання. Тому що це дуже великі кошти”, – зазначає керівник громади.

Дорога місцевого значення обійдеться державі у понад 200 мільйонів гривень. Великі кошти – але й великі можливості. Бо автошлях відкриє нові шанси розвитку Лиманської громади. Якщо влітку сюди приїжджатиме більше туристів – це не тільки наповнить місцевий бюджет, а ще й створить додаткові місця для робочих рук.

Автор – Оксана ПІДНЕБЕСНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *