Сергій Димитрієв: “Звинувачення прокуратури стосовно мене – замовні і політичні”

У місті Болград, що на Одещині, прокуратура повідомила про підозру місцевому меру Сергію Димитрієву.

Слідчі стверджують: при закупівлі вантажного автомобілю посадовець начебто підробив документи і розтратив півмільйона бюджетних гривень. Крім того, чиновника підозрюють у хуліганстві. У травні на місцевому ринку він побив підприємця, який виступав проти демонтажу незаконно встановлених споруд та кидався під техніку.

Власник споруд почав протестувати, намагався перешкодити техніці та ліг на дорогу перед краном, не погоджуючись з рішенням міської ради. Як з’ясовано, голова міської ради, який знаходився на місці демонтажу, підійшов до протестувальника та побив лежачого чоловіка ногами, коли останній не мав змоги захищатися”, – йдеться в фіційному повідомленні Одеської прокуратури.

Тим часом, болградці, які були очевидцями травневих подій, стверджують: все було інакше. Міський голова намагався витягти підприємця з-під техніки, аби він не покалічився. Сам Сергій Димитрієв розповідає: того дня теж отримав тілесні ушкодження від бізнесмена, що лягав під техніку, і також звертався до поліції з заявою про побиття. Справу тоді розслідували, а провадження закрили, – а зараз, каже, обласна прокуратура знову повернулася до весняних подій. Але вже об’єднала їх в одне провадження зі звинуваченням у розтраті коштів, аби сфабрикувати підозру.

Між тим, розповідає Сергій Дімітрієв, саме завдяки реорганізації колишнього ринку в сучасний торговий ряд у центрі Болграду, міській владі вдалося залучити 2 мільйони гривень до бюджету, а 28 підприємців тепер справно платять до міської скарбниці кошти.

Ми розробили схему малих архітектурних форм, по кожному з яких провели відкритий конкурс за право побудувати торгівельні місця власним коштом, кожне з яких принесло нам 100-130 тис гривень до бюджету”, – пояснює мер.

Мер Болграду пов’язує свої неприємності як з майбутніми виборами, так і з опонентами в депутатському корпусі. Каже, перед останнью сесією, де приймався бюджет на 2019 рік, 9 депутатів бойкотували роботу комісії, протестували проти прийняття фінансового документу міськради. Їм це не вдалося, місто таки отримало бюджет на рік – і одразу з’явилась підозра від правоохоронців.

Стосовно техніки, про яку теж йдеться у звинуваченнях прокуратури, міський голова стверджує: готовий довести, що закупівлі були проведені ефективно, за ринковими цінами. Тим часом вантажівка, придбана за кошти міста, стоїть арештована в гаражі, а не працює на користь громади.

Соратники Димитрієва та місцеві жителі впевнені: обвинувачення проти мера сфабриковані, і правоохоронці лише відпрацьовують політичне замовлення. Мовляв, напередодні виборів комусь не подобається успішна діяльність принципового політика.

Комусь мабуть, не подобається, як я працюю, – ні відкатів, ні хабарів не беру, вони й дивуються – як не ділишся? Але я звик працювати відкрито і чесно”, – стверджує Сергій Димитрієв.

Між тим, 29 грудня Болградський районний суд відхилив клопотання прокуратури стосовно відсторонення мера міста з посади.

Довідково: Сергію Димитрієву 40 років, Болградську міськраду він очолює 3 рік поспіль і є єдиним представником “Оппоблоку” в Одеській області, якого у 2015  на посаді мера захотіла бачити більшість жителів міста.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *