Лиманська ОТГ придбала техніку для благоустрою території

Спецтехніка – під ялинку. За кошти інфраструктурної субвенції Лиманська ОТГ Татарбунарського району закупила нову техніку для комунальних господарств, які обслуговують територію громади.

Лиманській сільській об’єднаній територіальній громаді під кінець 2018 року вдалося придбати два трактори МТЗ “Беларус” та навісне обладнання до них: два відвали для розчистки вулиць від снігу, дві дискові борони та косарку. Трохи раніше, на початку грудня, для забезпечення мешканців технічною водою, громада придбала автомобіль KrASZ. Нову техніку Лиманський сільський голова передав на баланс місцевим комунальним підприємствам “Сількомунгосп” та “Волна”. Тепер комунальники зможуть виконувати роботи з благоустрою території власною технікою.

Василь Резніченко, Лиманський сільський голова:

Важливе рішення про закупівлю нової техніки ми приймали спільно з депутатським корпусом. Це дуже своєчасне придбання для нашої громади – адже ми власними силами зможемо наводити лад на території, це й вивезення сміття, косіння трави, і навіть до снігових заметів ми готові, адже зможемо самостійно розчищувати дороги”. 

Лиманська ОТГ

Якби Лиманська громада не утворилася – сільська рада навряд чи змогла б купити техніку власним коштом. Оновлення автопарку у громаді стало можливим завдяки інфраструктурній субвенції: зокрема, на техніку місцева влада виділила близько 2 мільйонів гривень. Повна сума субвенції, виділеної Лиманській ОТГ за 2018 рік, склала 4 млн 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, держава здійснює фінансову підтримку добровільного об’єднання територіальних громад, шляхом надання ОТГ субвенції протягом 5 років, починаючи з першого року після об”єднання. Ці кошти не можуть ставати бюджетом “проїдання”, а мають спрямовуватись лише на проекти, що мають на меті підвищити якість обслуговування та забезпечення життєвих потреб жителів населених пунктів, які увійшли до складу громади, зробити послуги доступними та рівними для усіх мешканців ОТГ і розв’язувати найпроблемніші питання у інфраструктурному забезпеченні громади.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *