Змовницький бюджет і “ручний” виконком: хто керує Білгород-Дністровськом?

У Білгород-Дністровську депутати використали позачергову сесію, щоб прийняти власну версію бюджету на 2019 рік, з якою не встигли ознайомитись в мерії. Як відомо, у міській раді тривалий час розгорнуте протистояння між міською головою Аллою Гінак і більшістю депутатів.

Під час сесії, яка відбулась 21 грудня, очікувалось прийняти зміни до бюджету 2018 року, але несподівано опозиційна до мера Алли Гінак депутатська більшість, серед яких – представники Оппоблоку, Нашого краю, Відродження, та Батьківщини, – почали вимагати прийняти бюджет на 2019 рік.

При цьому, незважаючи на те, що за законом проект бюджету має спочатку затвердити виконком, депутати поставили на голосування власну версію головного фінансового документу. У підсумку, невідома профільним управлінням і муніципалітету версія була затверджена без попереднього узгодження і публічної презентації з громадськістю.

Втім, депутати не зупинились лише на прийнятті бюджету, а й змінили склад виконавчого комітету, хоча подання нових облич традиційно пропонує мер.

Білгород-Дністровськ

Голова Білгород-Дністровської міської ради Алла Гінак прокоментувала ситуацію публічно на своїй сторінці у Фейсбук:

«Ні депутат від нашого міста у Верховній Раді (народний депутат від 141 виборчого округу – Віталій Барвіненко, – Авт.), ні депутати облради, і навіть депутати міської ради не переймаються такими речами, як пошук фінансування на вирішення глобальних міських бід. Я знаю, про що кажу, тримаючи в руках «проект» бюджету розвитку міста, запропонований депутатами опозиційної більшості. Загальноміські питання типу будівництва нових свердловин, укладки тротуарів, модернізація освітлення міста, продовження будівництва спортивного майданчику, співфінансування на залізничні переїзди і капітальний ремонт міських доріг, придбання спецтехніки для вивезення сміття і прибирання міста ними просто проігноровані!
У тому варіанті бюджету розвитку, який депутати опозиції нав’язували мені та іншим депутатам міськради, а потім з кричущими порушеннми намагались прийняти, всього цього – нема» , –
обурюється голова Білгород-Дністровська.

Крім того, громадськість міста незадоволена персонами, яких «опозиційна більшість» запропонувала включити до складу виконавчого комітету міськради. У соцмережах мешканці міста бурхливо обговорюють новий склад чиновників, закидаючи депутатам, що викресливши зі списку чимало гідних людей, ті хочуть ввести туди своїх кумів чи давніх приятелів.

Інна Григоренко, дописувачка групи «Наш дом Аккерман»

«21 декабря в тёмном сессионном зале в условиях сомнительной легитимности “приняли” не только свёрстанный под заговорщиков бюджет-2019, но ещё “приняли ” свой состав исполкома, о составе которого они говорить не хотят! (…)Галина Титова – главный редактор некогда успешной газеты “Советское Приднестровье”, которая переименовавшись в “Слово Приднестровья” умерла и поддерживается исключительно на средства Барвиненко, печатая в еле тысячном тираже вести с полей панов Барвиков и прочих достижениях заботливых “твоих друзей”.

Игорь Сиротюк – вечный сателлит и помощник депутатов Барвиненок, бывший член Партии Регионов который на взятки откормил будку с тремя подбородками и ему за это ничего не было. Хам и коррупционер, той ещё школы! Фигурант уголовного дела за взятку, в Саратской РГА – куда его посадил шеф Барвиненко, после этого он оказался на должности управделами Б-Днестровской РГА, и кто пилил Будакскую косу – догадаться не сложно!

Людмила Капустина – “у нас платят все”, именно этой фразой она запомнилась среди предпринимателей города, когда та служила начальником торгового отдела исполкома. Платили все предприниматели, даже если этого по закону не полагалось – опытный архитектор коррупционных схем, главная учительница сына своей подруги – Александра Морозова. Некогда возглавляла осередок партии Яценюка, от которой и попал в горсовет Александр Морозов. Думаю, логика понятна

Сергей Омельченко – член политсовета городской партии Оппоблок и кадровый работник “Эллипс” (директор по снабжению), тот самый “Эллипс” где работала зав складом ныняшняя секретарка горсовета Ципуленко, где работал Денис Киминчиджи. Короче, флаконовая банда. Ну ещё и гражданин Скиба, которого СБУ арестовывало за сепаратизм по делу Жуковского», – деталізує дописувачка. І наводить інші прізвища “нових” облич виконкому та їхніх зв’язків з інтересами приватних структур і політичних сфер Акерману. “Ручний” склад виконкому, на її думку, викликає великі підозри:

Білгород-Дністровськ

Як повідомила голова Білгород-Дністровська, вона звернулась до правоохоронних органів, щоб ті дали оцінку подіям у місті під час воєнного стану, що діє в Одеській області.

Протилежна сторона при цьому пояснює, що затвердження бюджету на позачерговій сесії рекомендовано обласною владою, яка закликала органи місцевого самоврядування прийняти бюджети до 25 грудня, і переконують, що документ пройшов усі засідання комісій.

Автор – Роман ПЕТРОВСЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *