Кілійські першачки на 100% забезпечені новітнім обладнанням

У Кілійському районі успішно реалізується концепція Нової Української Школи. Про це розповів начальник Кілійського відділу освіти та молодіжної політики Сергій Мергут.

Ще кілька років тому комплектація класів інтерактивними дошками та іншими технічними засобами, такими як ноутбуки, багатофункціональні установки, що включають ксерокси і принтери, здавалася фантастикою, але завдяки наполегливій роботі ми спільно з громадами змогли просунутися у вирішенні даного питання. Так, що на даний час в установах освіти інтерактивна дошка вже не є дивом. Найближчим часом очікується надходження ще 10 інтерактивних дошок, які тут же будуть монтуватися в інших класах. А в селах Кілійського району, завдяки співпраці голів РДА, районної ради, Кілійської ОТГ, сільських голів, нам вдалося зробити неможливе – сільські школи практично забезпечені новітнім обладнанням. 

На нас в світлі реформування була велика відповідальність. Організація освітнього простору навчального кабінету НУШ вимагала поновлення навчального обладнання. Все це давалося нелегко. Величезні зусилля були спрямовані з боку міських і сільських рад, завдяки чому нам вдалося на 100% забезпечити перший крок реалізації реформування, – зазначив керівник Кілійського відділу освіти.

Кілійські першачки на 100% забезпечені новітнім обладнанням

Робота в поліпшенні матеріально-технічного оснащення триває. Так для 26 перших класів шкіл Кілійщини придбано ще й оптичні мікроскопи з веб-камерою. Мікроскопи можна використовувати на різних етапах уроку, а також для позаурочної роботи з дітьми. Заняття з мікроскопом проходять набагато ефективніше, в учнів підвищується мотивація і пізнавальна активність.

Веб-камера дозволяє виводити зображення на ноутбук, принтер або через проектор на будь-яку плоску поверхню – екран, стіну, дошку. Мікроскопи можна використовувати і без веб-камери: досліди на природі, під час екскурсії“, – розповів Сергій Іванович, і відзначив, що робота по оновленню інтерактивних комплексів і кабінетів буде продовжена.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *