Рада регіонального розвитку Кілійського району провела перше засідання

Перше засідання Ради регіонального розвитку Кілійського району відбулось 14 грудня і зібрало близько 200 учасників.  В розширеному засіданні прийняли участь депутат Одеської обласної ради від Кілійського району Юрій Маслов, начальник управління туризму, рекреації та курортів Одеської обласної державної адміністрації Олександр Шека, голова районної ради  Олександр Дубовий  і депутатський корпус  районної ради, Кілійський міський голова Павло Бойченко,  Вилківський  міський голова Микола Дзядзін,  сільські голови, керівники та колективи підприємств, установ, організацій, представники засобів масової інформації, голова громадської ради при Кілійській районній державній адміністрації Лариса Шпора, громадськість району.

Голова райдержадміністрації Наталя П’ятун проаналізувала досягнення соціально-економічного розвитку району за останні роки. Ії розширена доповідь охопила основні важливі в розвитку громади аспекти, досягнення Кілійського району, а також проблеми і головні потреби. Керівник зробила акцент на рості надходжень до бюджету, успіхах в агропромисловому комплексі району, підкресливши, що незважаючи на важкі часи в державі, Кілійщіна має здобутки у соціально-економічному розвитку.

Начальник відділу освіти Сергій Мергут розповів про успішну реалізацію освітянської реформи в районі, забезпечення учбового процесу першокласників, відповідно стандартам Нової української школи.

Головний лікар Кілійської ЦРЛ Віктор Штегеран і головний лікар Центру медико-санітарної допомоги Лариса Степаненко розповіли про впровадження медичної реформи в районі, і зупинились на нагальних потребах медицини. Зі слів медспециалістів, завдяки реформі вдалося значно просунутися у технічному оснащенні медичних закладів району.

Під час засідання з доповідями виступили голови об’єднаних територіальних громад Павло Бойченко (Кілійській міській голова) та Микола Дзядзін (Вилківський міській голова), голова громадської ради при Кілійьській райдержадміністрації Лариса Шпора. Так, Кілійський міський голова Павло Бойченко відмітив стрімкий прорив за останні роки у ремонті доріг, на який з бюджетів різних рівнів надійшло більше 250 мільйонів гривень, завдяки чому в районі відремонтовано 70 кілометрів доріг.

Виступ депутата  Одеської обласної ради від Кілійського району Юрія Маслова був більш стриманим, тому що він зупинився на низці проблемних питань: стані очисних споруд у Кілії, проблемі ще потребуючих ремонту доріг і інших глобальних завданнях, з якими район має впоратися в рамках програми регіонального розвитку і не тільки. Юрій Маслов наголосив на необхідності  продовження процесу децентралізації – об’єднанні окремих сіл  Кілійського району в третю ОТГ. Це перш за все надасть регіону змогу рівномірно розвиватися. І відзначив, що зі свого боку обіцяє свою підтримку розвитку району й надалі.

Начальник управління туризму, рекреації та курортів Одеської обласної державної адміністрації Олександр Шека відзначив прагнення активу району та громадськості до активних дій, які будуть спрямовані на соціально-економічний і культурний розвиток району та побажав присутнім впевненості, наснаги і відповідальних кроків на цьому шляху.

Згідно з рішенням засідання, єдиний план розвитку Кілійщіни на 2019-2021 роки після обговорення його в усіх населених пунктах району буде прийнятий на черговій сесії Кілійської районної ради орієнтовно в третій декаді січня. Очікується, що ця велика спільна робота, старт якій на Кілійщини дали 14 грудня, дозволить з урахуванням пропозицій сформувати заходи єдиного перспективного плану розвитку Кілійщини на найближчі три роки.

Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *