Одещина святкує День місцевого самоврядування

З нагоди Дня місцевого самоврядування в  Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного відбулося урочисте зібрання,  вручення грамот і нагород та святковий концерт.

З професійним святом працівників та депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласної рад, об’єднаних територіальних громад вітали голова обласної ради Анатолій Урбанський, голова міської ради Геннадій Труханов, представники обласної державної адміністрації.

Почесні грамоти Одеської ОДА працівникам сільських, селищних, міських, районних, обласних рад та ОТГ вручив голова ОДА Максим Степанов.

«Місцеве самоврядування – це одна з найбільш ефективних інституцій в державі. Яка щодня робить життя людей кращим. Скажу більше – саме ви робите його кращим. Мова йде про цілком конкретні речі – нові школи та дитячі садки, дороги, освітлені вулиці, спортивні майданчики. Ваша робота дає результат і відображається на житті десятків тисяч людей. Хочу привітати вас зі святом і, перш за все, подякувати за роботу. Натхнення вам. І нехай завжди будуть сили рухатися вперед!» — привітав присутніх голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Він зазначив, що за чотири роки з моменту старту реформи децентралізації, ініційованої Президентом Петром Порошенком, доходи місцевих бюджетів зросли майже у 3,5 рази. Наразі їхня частка у зведеному бюджеті країни становить 52%. Наприклад, у Балтській, Біляївській і Маяківській ОТГ середні доходи на одного мешканця збільшилися у 1,5-2,5 рази.

Окрім того, подяку від прем’єр-міністра України отримав селищний голова Авангардівської ОТГ Сергій Хрустовський за вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, забезпечення соціально-економічного і культурного розвитку області та розбудову інфраструктури селища.

Почесними відзнаками і грамотами Одеської обласної ради голова Анатолій Урбанський відзначив депутатів облради та районних керівників на місцях: міських, сільських, селищних голів. Кожен вихід на сцену для нагородження супроводжувався бурхливими оплесками з глядацької зали. Адже лідери місцевого самоврядування,  керівники муніципалітетів досягають значних успіхів, завдяки міцним командам виконкомів, депутатського корпусу та підтримці своїх мешканців.

ФОТО – Одеська  ОДА, Одеська обласна рада

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *