Книга – кращий дарунок: в Любашівці презентували нове видання “Українська вишивка”

Спеціальним подарунком літературному фестивалю «Безмежність української книги» , який у Любашівці провела Одеська наукова бібліотека ім. Михайла Грушевського, стало нове видання «Українська вишивка. Північно-західне Причорномор”я». Унікальну книгу презентував президент БФ “Рідний край” Валерій Устянський.

Книга - кращий подарунок
Валентина Вітос, директорка Одеського обласного центру української культури, розповідає:На 500 сторінках зібрана ціла мудрість століть, орнаменти наших мам і бабусь, які творили вишиваний одяг не на один день, а на кілька життів вперед, хоч ми його нині бачимо у скринях горищах, музеях. Схеми рушників, сорочок, нафрамиць упорядники видання збирали протягом 3 років. Третину нового збірника з української вишивки, і найбільшуйого цінність складають схеми вишивок, адже це переведені з полотна на папір українські сакральні схеми, орнаменти й гаптування наших предків”.

Книга - кращий подарунок

Дізнатися про секрети і обереги наших предків можна тепер у будь-якій бібліотеці Одещини, адже кожній  БФ «Рідний край» передав примірник нової книги, – розповів президент фонду Валерій Устянський. Зважаючи на те, що нині  бібліотеки стають культурними й освітніми центрами громад, де збираються люди, майстрині й берегині, традиції  й вміння одеські вишивальниці зможуть передати відтепер дітям й дорослим, щоб зберегти культурну спадщину.

Книга - кращий подарунок

Крім того, до літературного фестивалю у Любашівській центральній районній бібліотеці приурочили відкриття нового медіа-центру. Всього за 2 місяці у колишній читацькій залі зробили сучасний ремонт, обладнали приміщення новими меблями. Вже скрор приїде сюди комп”ютерне обладнання, сертифікат на яке керівництву району вручив заступник голови Сергій Колебошин. Святкового дня в оновленій залі вже відбулися зустрічі з письменниками,  членами Одеського обласного відділення Національної спілки письменників України, а ще підвели підсумки літературного конкурсу «Одеський словограй»,  провели літературний квест, майстер-класи з віршотворення та ілюстративного оформлення книжки.

Автор – Оксана Піднебесна

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *