Чорноморськ отримав фінансування на протизсувні роботи

До Чорноморську поетапно надходить фінансування на будівельні роботи з укріплення прибережної зони. Усі 42 мільйона гривень із резервного фонду державного бюджету місто отримає до кінця 2018 року. Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час зустрічі з мешканцями вулиці Приморської.
Чорноморськ отримав фінансування на протизсувні роботи
«Ми пройшли всі етапи і домоглися виділення з резервного фонду 42 мільйонів гривень. Як і обіцяв, кошти вже надійшли, тому роботи продовжуються. Найголовніше — повністю зупинити зсувні процеси, від яких люди потерпають вже багато років», — підкреслив Максим Степанов.
Відтак, під час реалізації проекту передбачається улаштування палевих утримуючих споруд та дренажного комплексу.
Зазначимо, кошти віділено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року. Для цього голова Одеської обласної державної адміністрації особисто звернувся з листом, в якому йшлося про необхідність реалізації проекту «Протизсувні заходи в прибережній зоні в районі 9-го мікрорайону м. Чорноморська. Коригування» та запобігання виникненню надзвичайної ситуації в Одеській області.
Нагадаємо, протягом 20 років мешканці міста Чорноморськ страждали через зсуви ґрунту прибережної зони. У зоні негативного впливу опинилися територія площею понад 30 гектарів та майже п’ять тисяч мешканців. Відтак, ще у лютому 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернувся до Кабінету Міністрів із проханням виділити кошти на протизсувні роботи у місті Чорноморськ.
Джерело: прес-служба Одеської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *