До Одеси везуть Pfizer: вакцинуватимуть мешканців будинків для літніх людей

Україна найближчим часом очікує поставку першої партії вакцини від COVID-19 розробки Pfizer і BioNTech, в Одеську область доставлять понад 4,5 тисячі доз.

Про це на брифінгу заявила очільниця Одеського обласного центру громадського здоров’я Оксана Пастернак.

За словами чиновниці, згідно з наказом МОЗ, в Одеську область доставлять 4680 доз цієї вакцини, чого вистачить для вакцинації 2340 осіб. Щеплення робитимуть постояльцям будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх персоналу.

«Одна мобільна бригада підготовлена під вакцину Pfizer, яка зайде найближчим часом. Нею буде вакцинована певна категорія населення», – сказала вона.

За словами Пастернак, мобільні бригади можуть вакцинувати до 100 осіб за добу.

Вона додала, що наступне надходження вакцини Pfizer очікується в кінці квітня – травні.

Згідно з даними МОЗ, Україна розраховує отримати ерший транш вакцини Pfizer – 117 тисяч доз – до 15 квітня. Вакцина виділена в рамках глобальної програми COVAX.

Вакцина виробництва німецької біотехнологічної компанії BioNTech і американського фармгіганта Pfizer на 91% ефективна в запобіганні захворювання. Дві дози вакцини вводять внутрішньом’язово з інтервалом в 21 день.

Препарат слід зберігати і транспортувати при температурі не менше -70 °С. Після прибуття в пункт при%Dначення препарат може зберігатися при те%Cпературі від 2 °C до 8 °C до п’яти днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *