“Карантин вбиває”: одеські підприємці влаштували автопробіг проти локдауну і “подвійних” стандартів

Одеські підприємці влаштували автопробіг з вимогою пом’якшити карантинні обмежити та дозволити роботи непродовольчих ринків в Одесі та області. 

локдаунАкцію влаштували представники громадської організації “Всеукраїнська професійна асоціація підприємців”. На автівках учасників автопробігу були наліпки з написами “Карантин вбиває”, “Ні знищенню малого бізнесу” тощо.

Колона автомобілів стартувала від Другого християнського кладовища на Люстдорфській дорозі. Згідно з оприлюдненим напередодні заходу маршрутом, мітингарі планують вирушити в бік Київського району міста, а фінішувати – біля будівлі Одеської обласної державної адміністрації.

За словами організатора автопробігу та підприємця Бориса Емельдеша, після минулорічного локудауну приблизно 10% підприємців досі не повернулися на роботу. Також він запевнив, що учасників пробігу обурюють “подвійні стандарти”, оскільки під час карантину обмежили роботу будівельних ринків, а будівельні супермаркети продовжують працювати.

Треба знайти золоту середину. Досягти діалогу влади та бізнесу. Зробити так, аби був якийсь компроміс, але при цьому зберегти норми, аби пандемія не поширювалася“, – зазначив організатор.

Нагадаємо, з 23 березня в Одесі та області почали діяти карантинні обмеження “червоної” зони COVID-19. Через це в регіоні заборонили роботу непродовольчих магазинів та ринків, ТРЦ та розважальних закладів, культурних установ. Крім того під час дії обмежень спортивні матчі мають відбуватися без присутності глядачів, а заклади громадського харчування можуть працювати лише на винос.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *