Одеський авіаційний завод готує до випуску військові гелікоптери

На Одеському авіаційному заводі планують збирати іноземні військові гелікоптери. Перші мають виготовити до 30-ї річниці Незалежності України.

За словами голови “Укроборонпрому” Юрія Гусєва, виробництво військових гелікоптерів буде можливе із залученням інвестора.

“Це дасть можливість збільшити кількість робочих місць, завантажити роботою тих працівників, які зараз працюють на заводі. Ми подивились один із цехів, де може здійснюватися така збірка гелікоптерів”, – пояснив Гусєв.

авіазаводДиректор авіазаводу Віталій Юхачов підкреслив, що гелікоптери збиратимуть за прототипом американського вертольоту “Ірокез”.

“Його можна використовувати як транспортним, так і пасажирським, а за наявності підвісного озброєння – бойовим”, – підкреслив Юхачов.

Наразі в одному з ангарів заводу стоять три розібрані літаки моделі Л39. Два з них – навчально-тренувальні та навчально-бойові. Завдовжки вони понад 12 метрів та вагою більше ніж три тонни.

Слюсар-складальник одеського заводу Андрій Устюгов розповів, що нині працівники проводять магнітний контроль усіх силових вузлів і визначають, чи придатні літаки для подальшої експлуатації.

На літаках також замінюють старий двигун, вдосконалюють систему управління і встановлюють бортовий аварійно-експлуатаційний реєстратор.

Після того, як літаки пройдуть модернізацію та їхній стан буде задовільний, на них курсанти відпрацьовуватимуть польоти в Одеській області, пояснили працівники заводу.

One thought on “Одеський авіаційний завод готує до випуску військові гелікоптери

  1. Превосходно. Пусть в украинском небе летают качественные хеликоптеры “Ирокез” .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *