Дві шахрайки під виглядом “соцпрацівниць” видурили у стареньких з Одещини 67 тисяч гривень

Зловмисниці 47-ми та 33-х років на таксі їздили по містах та селах Одещини і видивлялися у дворах людей похилого віку. Представляючись соціальними працівницями, вони казали стареньким, що їм призначена матеріальна допомога, для її оформлення йшли в оселю по паспорт і вже там заводили розмову про гривневі купюри, які нібито скоро втратять чинність і потребують обміну на нові. Щойно господині показували свої заощадження, «соцпрацівниці» допомагали «розібратися», які саме купюри треба буде віднести в банк для обміну, складали їх у конверт, а тоді непомітно підміняли його на принесений із собою зі звичайними папірцями. 

Про це повідомила пресслужба поліції Одещини.

Таким чином старша з жінок, яка вже потрапляла в поле зору поліцейських через шахрайство, проникла до квартири 80-річної жительки Южного і викрала у неї більше 50-ти тисяч гривень. Протиправні дії правопорушниці слідчі кваліфікували за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

шахрайАналогічну виставу про турботу та увагу до пенсіонерів розіграла молодша зловмисниця із 93-річною жителькою Білгорода-Дністровського. З будинку потерпілої вона пішла з 17-ма тисячами гривень. Дії цієї правопорушниці кваліфіковані за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Співробітники Білгород-Дністровського районного відділу поліції встановили автомобіль, на якому пересувалися подруги-зловмисниці. Завдяки злагодженим діям працівників управління карного розшуку ГУНП та патрульних він був зупинений в Одесі. У жінок з собою була частина грошей потерпілих.

Наразі з затриманими проводяться невідкладні слідчі дії, їх перевіряють на причетність до аналогічних злочинів, скоєних на території області.

УВАГА. Поліція Одещини звертається до громадян!

Незважаючи на регулярні застереження з боку поліції про шахраїв, громадяни похилого віку продовжують потрапляти у їхні тенета. Будьте пильними, не вступайте в розмову з незнайомцями та непроханими гостями, а тим більше не впускайте їх в оселю та не показуйте свої грошові заощадження й інші цінності. Якщо ж людина здається знайомою, як це було з однією із згаданих вище пенсіонерок, краще покличте когось із родичів чи сусідів, щоб переконатися, чи дійсно перед вами той, за кого себе видає.

ФОТО – Нацполіція в Одеській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *