У селі Новосільському покійників ховають… “у три яруси”

У селі Новосільському, що увійшло до складу Ренійської громади на Одещині, на цвинтарі покійників ховають «у три яруси», через брак місця для нових могил.

Про це повідомило видання “Рені-Одеса”.

Місцевий цвинтар давно потребує припинення поховань. Про це йшлося на виїзному прийомі громадян, який в найбільшому селі громади провів голова Ігор Плехов.

Як доповів керівник земельної служби міськради Володимир Кромкін, складнощі полягають в тому, що з одного боку Новосільське оточують землі сільгосппризначення, які давно розпайовані, а з іншого – водоохоронна зона. На виїзді з села у бік Ізмаїла, де знаходиться ферма, згідно старого генплану має розташовуватися переробне підприємство.

Ігор Плехов дав розпорядження ретельно вивчити документацію і запропонувати прийнятну площу під нове місце для поховань.

Тим часом ситуація зі старим цвинтарем в Новосільському досить гнітюча. Іноді для того, щоб поховати одного небіжчика, доводиться витягувати старі останки.

Як вказує видання, окрім місцевих жителів, на Новосельському цвинтарі ховають і постояльців Будинку милосердя, який діє у цьому населеному пункті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *