Мерія Одеси застерігає містян від оманливої пропозиції купівлі житла

Одеська мерія оприлюднила застереження про небезпеку вкладення грошей в незаконне будівництво на вулиці Рибальська Балка, 1г поблизу Дачі Ковалевського. Мова йде про житловий комплекс преміум-класу FELICITA, що з італійської перекладається як “щастя”.

Перш ніж придбати таке сумнівне “щастя”, міські урядники пропонують тричі подумати.

житлоНа земельну ділянку наразі наклали арешт за рішенням суду після того, як 31 липня 2020 року співробітники управління ДАБК Одеської міськради спільно з представниками Київської районної адміністрації та департаменту комунальної власності Одеської міськради провели комісійне обстеження об’єкта будівництва. Де з’ясувалося, що замість здвоєного приватного будинку, як було зазначено в дозвільних документах, забудовник зводить багатоповерховий житловий будинок посеред приватного сектора.

За результатами обстеження було встановлено, що роботи на даному об’єкті ведуться без документів, які дають право на виконання будівельних робіт, з порушеннями будівельних норм, стандартів і правил, а також вихідних даних на проектування.

З метою забезпечення збереження речових доказів слідчі звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на об’єкти будівництва та земельні ділянки. Київський районний суд вказане клопотання задовольнив. Досудове розслідування триває.

Управління ДАБК Одеської міської ради попереджає одеситів-потенційних покупців про небезпеку інвестування коштів в незаконні будівельні об’єкти. Адже ніхто не дасть гарантії, що недобросовісний забудовник поверне вкладені громадянам кошти.

До речі, за один квадратний метр в даному будинку ріелтори просять від 31 до 37 тисяч гривень. На 4 поверхах планують розмістити 70 квартир, а в підвалі паркінг на 60 авто.

Джерело – Одеська мерія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *