Школу у Балті, зруйновану блискавкою, відновлять завдяки “Великому будівництву”

Балтська загальноосвітня школа №3 Одеської області увійшла до переліку об’єктів, будівництво, реконструкція яких в 2021 році фінансуватиметься загальнонаціональним проєктом «Велике будівництво».

Такими обнадійливими новинами голова Балтської міської громади Сергій Мазур поділився у соцмережах.

«Про деталі, строки та перебіг робіт розповім згодом. Дякую за підтримку керівництву Одеської області», – зазначив С. Мазур.

Як писала СИЛА ГРОМАД, влітку 2019 року під час негоди в основний навчальний корпус Балтської школи №3 влучила блискавка та спричинила масштабну пожежу, вогонь охопив третій та другий поверхи навчального закладу, зруйнував обладнання, літературу та меблі в класах. Надзвичайники приборкували вогонь з опівночі до самого ранку. Але вогонь і вода під час гасіння спричинили негативні наслідки – триповерхова будівля закладу стала непридатною для навчання.

Загалом до програми «Велике будівництво» на 2021 рік від Одеської області увійшло 16 об’єктів соціальної інфраструктури.

Це шість шкіл та чотири дитячих садка, п’ять об’єктів спортивного призначення, а також реставрація Одеського театру ім. В. Василька. Бюджет на реалізацію цих проєктів складає 665,8 млн грнивень з різних джерел фінансування – державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, місцевих бюджетів, державного бюджету.

Крім міста Балта, до географії «великого будівництва» в 2021 році увійшли міста Ананьїв, Білгород-Дністровський та Одеса, селища Авангард, Бородине, Захарівка та Таїрове, села Іллінка, Ставрове, Усатове та Шевченкове.

Натомість у 2020 році в рамках програми «Велике будівництво» завершили 12 соціальних об’єктів. Збудовано, відремонтовано та реконструйовано п’ять дитячих садочків, 2 школи та п’ять спортивних об’єктів.

На реалізацію цих проєктів було виділено у 2020 році 361,4 млн грн: з державного фонду регіонального розвитку – 82,2 млн грн, з урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів» – 15,9 млн грн, з різних джерел державного бюджету – 89,3 млн грн, з бюджетів органів місцевого самоврядування – 139,0 млн грн, з інших джерел – 35,0 млн гривень.

ВІДЕО – зі сторінки Сергія Мазура у Фейсбук:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *