Нове меню: Одеська мерія удвічі збільшила видатки на харчування молодших школярів

На нове меню харчування учнів 1-4 класів загальної середньої освіти виділили майже 130 мільйонів гривень. Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич.

За її словами, така сума є меншою ніж минулого року, оскільки цьогоріч було “багато” перерв у очному навчанні, під час яких школярі не отримували харчування.

У цьому навчальному році безкоштовне харчування отримують усі учні 1-4 класів загальної середньої освіти. Це майже 45, 5 тисяч дітей, серед яких 1,5 тисячі дітей пільгового контингенту, та 5 тисяч – пільгового контингенту дошкільної освіти”, – пояснила Буйневич.

Також вона зазначила, що змінюватимуть меню харчування, адже “шведські” столи на період карантину заборонили.

“Нове меню реалізовуватимуть з 1 квітня. На останній сесії міськради було затверджено нову вартість харчування для учнів 1-4 класів, раніше це було 10,70 гривень, тепер ця сума вдвічі збільшується – 17,50. Меню, яке ми пропонуємо, було опрацьовано в 10 навчальних закладах протягом нашого експерименту”, – поділилася Буйневич.

Нагадаємо, у січні 2020 року на засіданні виконкому міської ради затвердили нове меню для учнів молодших класів одеських шкіл. Для вивчення питання, яким має бути шкільний перекус, була створена спеціальна комісія. До неї увійшли: дієтологи, педіатри та батьки школярів.

Комісія випробувала в школах міста метод вільного вибору страв, так званий “шведський стіл”, та метод за рецептурним збірником Євгена Клопотенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *