Мер Балтської громади Сергій Мазур представлятиме Україну у Раді Європи

Балтський міський голова Сергій Мазур увійшов до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021 – 2026 роки. Це рішення Президента України Володимира Зеленського, який 10 лютого затвердив новий склад делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Відповідний Указ глава держави підписав 10 лютого.

До складу делегації увійшли 24 представники місцевого самоврядування. Відповідно до документа, представниками України у Палаті місцевих влад Конгресу стануть шестеро українських делегатів. Серед них три депутати – Київська, Івано-Франківська та Полтавська області – і три мери – Херсонська, Одеська та Кіровоградська області.
МазурСергій Мазур – єдиний мер з Одещини, один із трьох міських голів, що увійшли до складу делегації. За його словами, це дійсно висока оцінка керівництва держави діяльності команди Балтського міського голови.
Це вже друга каденція Балтського міського голови в Конгресі. До своєї роботи у складі української делегації Сергій Мазур ставиться відповідально, добре розуміючи важливість місії представників України на європейському рівні.
«Важливий не настільки статус, а той факт, що Конгрес – це той майданчик, де ми можемо говорити на весь світ правду про Україну, про ті процеси, які у нас відбуваються, ділитися тим досвідом, який вже маємо у сфері розвитку місцевого самоврядування. Нам є про що розповідати. І нехай увесь світ знає, що Україна – це країна сильна, яка має великі перспективи», – повідомив він.
Відкриття 40-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи заплановане на 23 березня 2021 року. Сподіваємося, що цього разу карантинні обмеження не скоригують цівілізоване спілкування представників європейських країн щодо актуальних питань сьогодення.

Довідково.
Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи (далі – Конгрес) є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47 держав-членів Ради Європи.
Національна делегація України у Конгресі складається з 12 представників України в Конгресі та 12 їх заступників.
Конгрес складається з двох палат: Палати місцевих влад та Палати регіонів. Загальна кількість місць становить 315 для членів палат та 315 для їхніх заступників. Усі вони є обраними представниками більш ніж 200 тисяч місцевих та регіональних органів влад сорока семи держав – членів Ради Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *