Одеська облрада просить Кабмін та Верховну Раду втрутитись у “тарифну кризу”

Одеська обласна рада під час позачергової сесії, що відбулася 2 лютого 2021 року, офіційно звернулася до Уряду та Верховної Ради знизити тарифи на житлово-комунальні послуги. Під зверненням підписалися  71 депутат, серед них і представники фракції “Слуга народу”. 

За словами представників ініціативної групи Облради, яка виступила перед ЗМІ після підписання відповідного звернення, заборгованість мешканців регіону через підвищення комунальних тарифів становить 4 мільярди гривень.

облрадаЗгідно з пропозицією депутатів, опублікованому на сайті Облради, центральна влада повинна негайно вжити заходів, зокрема, шляхом збільшення витрат на  пільги і субсидії.

Як зазначено в документі: “Ми, депутати Одеської обласної ради, глибоко стурбовані зростанням цін на природний газ та інші житлово-комунальні тарифи для населення. (…) Відповідно до статей 1 та 48 Конституції України Україна є соціальною, правовою державою, що виражається у соціальній спрямованості економіки, праві громадян на соціальний захист; праві кожного на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Враховуючи сьогоднішній рівень реальних доходів населення, спричинений зокрема і наслідками пандемії COVID-19, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальні тарифи призведе до прямого порушення прав українських громадян (…)

Окрім зазначеного вище нашу стурбованість викликають рішення Кабінету Міністрів України щодо зміни порядку і формули нарахування субсидій для населення за житлово-комунальні послуги. Органи державної влади зобов’язані реалізовувати гарантії соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги та вживати заходів для випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги. Вважаємо, що в нинішніх умовах завданням органів центральної та місцевої влади по всій Україні має стати проведення роз’яснювальної роботи щодо переваг переходу на постачання газу від приватних компаній до державного НАК «Нафтогазу», який пропонує обґрунтовану ціну”.

Як повідомила прес-служба Одеської обласної ради, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко планує особисто передати звернення у Київ та провести консультації.

ФОТО – Одеська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *