Від коронавірусу загинуло четверо журналістів з Одещини – НСЖУ

Четверо працівників засобів масової інформації з Одеської області, у яких лабораторно підтвердили COVID-19, померли від ускладнень, викликаних хворобою.

Про це повідомили у пресслужбі Національної спілки журналістів України.

За інформацією регіональних організацій НСЖУ, померли:

  • колишній редактор Одеського обласного радіо Федір Крецу (40 років);
  • письменник та член НСЖУ Богдан Сушинський;
  • тележурналістка і ведуча, що працювала на “7 каналі” Одеси Людмила Чекова;
  • фотокореспондент та журналіст Іван Череватенко.

Усього в Україні, за даними НСЖУ, померли 14 медійників, у яких підтвердили інфікування COVID-19. Як запевнили в спілці, одним з перших серед працівників ЗМІ у травні 2020 року помер телеінженер Суспільного мовлення з Рівного Микола Теремок.

Наразі найбільша кількість померлих журналістів зареєстрована в Запорізькій та Одеській областях, додали в НСЖУ.

“НСЖУ всіляко підтримувала журналістів, яких зачепила хвороба й допомагала. Але хотілося б, аби й на державному рівні, у суспільстві було усвідомлення, що працівники ЗМІ ризикують життям, виконуючи свою місію з донесення важливої інформації до громадськості,”– зазначив голови спілки журналістів Сергій Томіленко.

Нагадаємо, керівник Національної служби здоров’я України Андрій Віленський заявив, що ситуація з коронавірусною інфекцією в Одеській області може стати напруженою, якщо на державному рівні не запровадять більш жорсткі карантинні обмеження.

Крім того, лікар-епідеміолог пояснив, чому в Одеській області зростає кількість хворих на COVID. За його словами, кількість захворілих може зростати через сезонність та ігнорування карантинних обмежень.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *