Оманлива загроза: в Одесі розшукують “мінувальника” 185 дитсадків

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо замінування 185 дитячих садків в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції в Одеській області.

Там зазначили, що повідомлення про вибух, який нібито має статися у 185 дитсадках міста надійшло на електронну адресу поліції. Наразі цю інформацію перевіряють слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та кінологи.

Як повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич, в Одесі такої кількості дитячих садків немає. Тому наразі “відпрацьовують” усі дитсадки міста.

“Можу собі уявити, як важко батькам і вихователям. Але ми зобов’язані на кожне таке повідомлення реагувати як на сьогодення і кожну загрозу вважаємо реальною. Співробітники поліції працюють дуже злагоджено і швидко. Діти виходять на вулицю, сад перевіряють. Дякуємо тим, хто зміг забрати дитину. І дуже чекаємо громадської думки авторів цієї підлості”, – написала Буйневич на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на 18.30 більша частина дошкільних навчальних закладів Одеси перевірена. У жодному з них вибухових пристроїв чи речовин не виявлено.
Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.259 Кримінального кодексу України.
Поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетні до вказаного правопорушення.

Нагадаємо, 13 січня до поліції надходило повідомлення про мінування 26 дитячих садків у трьох районах Одеси, будівлі Малиновського районного суду та Одеської обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *