Одеська єпархія закупила для ковідного відділення 20 кисневих концентраторів

Одеська єпархія УПЦ спільно з Благодійним фондом «Покров і Милосердя» передала 20 кисневих концентраторів Одеському обласному очному госпіталю ветеранів війни для потреб пацієнтів, які лікуються від коронавірусу.

Захід відбувся за участі Високопреосвященнішого Митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького та т. в. о. директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Наталії Одарій-Захар’євої.

Керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Одарій-Захар’єва наголосила, що шпиталь розрахований на 110 ліжок, на цей час забезпечений засобами індивідуального захисту, медикаментами та харчуванням у повному обсязі.

Як зазначила очільниця відомства, концентратор ОХ -10А — це потужний та легкий в експлуатації апарат, який подаватиме потік чистого кисню у більшій концентрації, ніж в атмосферному повітрі. Технічні характеристики апарату дозволять значно подовжити його використання. Окрім того, панель концентратора оснащена спеціальними звуковими сигналами, завдяки чому він є безпечний та надійний для пацієнтів. Дотепер у відділенні відчувалася гостра необхідність саме в такому медичному обладнанні.

Сергій Гриневецький подякував владиці і відзначив, що «це вчинок справжнього Почесного громадянина міста та області».

 

Агафангел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *