Арцизька громада збирається безкоштовно харчувати дітей

В Арцизькій громаді на Одещині збираються забезпечити безкоштовним харчуванням всіх школярів початкових класів, а також пільговиків старшого віку. У дитсадках громада планує відшкодовувати витрати на харчування в розмірі 60%, а для дітей пільгових категорій воно також буде безкоштовним.

Відповідний проект рішення винесено на сесію міськради, яка відбудеться 24 грудня. Про це повідомив голова Арцизької міської територіальної громади Сергій Парпуланський на своїй сторінці у Фейсбук.

«На засіданні виконкому затвердили вартість харчування дітей в школах і дитячих садах нашої громади на 2021 рік. Ми виходимо на сесію міської ради з ініціативою забезпечити безкоштовним харчуванням всіх учнів 1-4 класів незалежно від наявності пільг. З 5 по 11 клас плануємо безкоштовно харчувати школярів пільгових категорій», – повідомив Парпуланський.

Також очільник громади повідомив, що в дитячих садах пропонується встановити батьківську плату в розмірі 40% від вартості харчування в день, інші 60% візьме на себе бюджет громади. Безкоштовним харчуванням планують забезпечити дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, учасників бойових дій на території інших країн і переселенців.

Багатодітним сім’ям збираються надати пільги зі сплати за харчування у розмірі 50%.

«Вважаю, що це соціально справедливо і правильно. Остаточне рішення буде за депутатським корпусом», – підкреслив Сергій Парпуланський.

Відзначимо, що сесія Арцизької міськради відбудеться в найближчий четвер, 24 грудня. На ній також  мають затвердити бюджет громади на 2021 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *