У Білгороді-Дністровському хочуть відновити амбулаторію на околиці міста

Керівництво міста Білгорода-Дністровського на Одещині відвідало приміщення амбулаторії, яка зачинена в старому районі міста по вулиці Кишинівській.

Як розповідають місцеві мешканці, околиці міста поступово занепадають через закриття там шкіл, медпунктів, аптек та інших соціальних об’єктів.

Тому йдучи назустріч проханням літніх людей, які мешкають у віддалених від центру районах з розвинутою інфраструктурою, Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан і група депутатів вирішили провести в амбулаторії капітальний ремонт, аби медпункт міг нормально функціонувати.

“Вважаю, що в такий непростий час просто необхідно докласти всіх зусиль, провести необхідні відновно-ремонтні роботи та знову відкрити двері медустанови сімейної медицини, яке обслуговує більше 3600 жителів міста. Зараз займаємося пошуком фінансування, ведемо переговори з меценатами. Для мене зараз здоров’я наших жителів один з пріоритетних питань”, – повідомив він на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, раніше по вулиці Кишинівська, 227-а діяла амбулаторія сімейної медицини №3, в якій обслуговувалися майже 4 тисячі місцевих жителів. Однак, на початку листопада 2020 року лікарню закрили, пославшись на її аварійний стан. Жителям довелося їздити з двома пересадками на громадському транспорті до поліклініки, що на вулиці Сонячній, яка розташована на іншому кінці міста.

Білгород-Дністровськ, що став центром укрупненого району на Одещині, лідирує за показниками хворих на кроонавірус. За даними на 29 листопада 2020 року, тут залишається 741 хворих, серед них 32 дітей і 45 медпрацівників.

Сам очільник Білгорода-Дністровського Віталій Граждан також нещодавно перехворів на Covid-19, проте після одужання активно долучився до вирішення численних міських проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *