“Наш край” влаштував акцію протесту під апеляційним адмінсудом в Одесі

“Не дамо вкрасти вибір жителів Одещини”, “Позбавити статусу судді за фальсифікації”, – з такими плакатами у суботу, 28 листопада, відбувся мітинг під П’ятим апеляційним адміністративним судом в Одесі. Це вже третя акція протесту кандидатів у депутати Одеської обласної ради від партії “Наш край” і виборців, які віддали за них голоси.

КіссеПро це повідомляє пресслужба політичної сили.

Учасники мітингу вимагають справедливого і неупередженого розгляду апеляційної скарги на рішення Одеського окружного адміністративного суду. Останній вже двічі відмовлявся брати до уваги надані докази фальсифікації результатів виборів до обласної ради головою і членами Одеської обласної територіальної виборчої комісією.

На мітингу 28 листопада прибуло близько сотні людей, серед них  – три чинні нардепи. Переконують: фальсифікації результатів виборів щодо голосів, які люди віддали за “Наш край”, простежується не лише в Одеській області, а й в інших регіонах.

По всій нашій країні ситуація така ж, як в Одеській області. В Київській області ми відстоюємо голоси в Фастові, де також вкрали більше тисячі голосів. В Одеській області опозиція об’єдналася з коаліцією проти” Нашого краю “. Вони не хочуть, щоб” Наш край” був представлений в обласній раді, тому що партія реально допомагає людям, з людьми і заради людей. Якщо нас бояться, то ми йдемо вірним шляхом. ми маємо намір відстоювати кожен голос”, – заявив співголова партії “Наш край”, народний депутат Сергій Шахов.

У свою чергу народний депутат України Борис Приходько заявив, що від суду не вимагають нічого особливого, а лише дотримуватися закону.

мітингВ Одеській області твориться беззаконня. При реальному результаті 5,16% у” Нашого краю “виявилося 4,98%. Фактично вкрали тисячу голосів. Рішення дуже просте: візьміть і порівняйте протоколи. Це можна зробити викликавши оригінали протоколів в Одеській обласній територіальній виборчій комісії “, – підкреслив нардеп.

Коментуючи ситуацію навколо фальсифікації виборів в Одеську облраду, співголова партії “Наш край”, народний депутат України Антон Кіссе заявив, що свавіллям займається ряд суддів.

Або їх залякали, або щось інше … Ми закликаємо колегію, яка розглядає справу, чинити за законом. Свавілля не допустимо, будемо діяти послідовно і до переможного кінця”, – заявив лідер політичної сили.

Нагадаємо, Одеська обласна територіальна виборча комісія затягувала з оголошенням результатів виборів. Партія “Наш край” публікувала докази того, що голова і члени комісії навмисне спотворювали результати голосування при перенесенні даних з протоколів сільських, селищних і міських територіальних виборчих комісій до підсумкового протоколу обласної ТВК для того, щоб занизити результат і позбавити партію “Наш край” законного права бути представленою в Одеській обласній раді.

За результатами паралельного підрахунку голосів партія “Наш край” набрала 29309 або 5,16% голосів виборців, долаючи п’ятивідсотковий бар’єр. Ці дані підтверджуються копіями протоколів з мокрими печатками.

Але після махінацій Одеської обласної ТВК і дивного “комп’ютерного вірусу”, про який заявляли в комісії, “Наш край” недорахувався 1050 голосів, а оголошений офіційний результат виявився 4,98%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *