“Сподіваюсь на порядність”: очільник Таїровської громади Хасаєв склав присягу

20 листопада відбулась перша установча сесія Таїровської селищної територіальної громади, що під Одесою. Виборча комісія оголосила офіційні результати виборів. Голова громади Тимур Хасаєв, який вдруге здобув перемогу на вборах, склав присягу.
ТимурПопри побоювання повтору сценарія минулої каденції, коли депутати майже рік не могли зібратися, аби затвердити на посаді законнообраного голову Таїровської громади, – цього разу в залі були присутні 24 з 26 обраних депутатів.
Ще одним питанням порядку денного 1-ї сесії було обрання секретаря Таїровської селищної ради. Була запропонована єдина кандидатура новообраного депутата Олександра Орлова від партії “Опозиційний блок – за життя”, який був депутатом в  Одеській обласній та міській радах, а також свого часу керував Овідіопольським і Біляївським районами.
Під час таємного голосування таїровські депутати віддали пану Орлову 21 голос, троє – проти.
В інтерв’ю СИЛІ ГРОМАД Тимур Хасаєв запевнив, що першими його кроками на посаді будуть впровадження ініціативи повного аудиту роботи місцевої влади, будівництво об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема закладів освіти, створення безпечної громади шляхом відкриття нових опорних пунктів патрульної служби.
Впевненості мені додає те, що дуже багато людей за мене проголосувало. Я сьогодні запропонував усім депутатам об’єднатись, бути в одній команді, працювати чесно, справедливо і в інтересах громади, – так як кожен з депутатів і я в тому числі, людям це обіцяли на передвиборчих зустрічах. Тому все чесно і справедливо. Я розраховую на порядність і командну роботу”, – відповів пан Хасаєв.
Більшість з новообраних депутатів Таїровської ради працювали у попередньому скликанні . Саме вони не ходили на численні сесії, аби не збирався кворум, навмисне протидіючи визнанню законно обраного Тимура Хасаєва головою. А врешті-решт, затвердивши його на посаді, дуже швидко висловили недовіру, і технічно поставили виконувати обов’язки голови “свою” депутатку – Ларису Бурлаку. За рік її керування в Таїровській громаді мало що змінилося: щоправда, десятки мільйонів гривень розпорошені, приміром, на будівництво каналізаційних мереж у малонаселених пунктах громади. Тоді як такі великі масиви як “Райдужний”, де мешкає близько 20 тисяч населення, вимушений користуватися освітніми послугами в місті Одесі, бо на його території відсутні комунальні школи й садки. Соціальні питання накопичувались в громаді багато років, у ому числі й “завдяки” блокуванню роботи ради минулим скликанням депутатів. Тому зараз виникають сумніви:  чи може новий голова покладатись на тих, хто підводив його раніше? Відповіді на це отримаємо вже згодом.
А свій перший робочий день Тимур Хасаєв планує почати зі зняття металевої огорожи, яка була встановлена попереднім керівництвом.
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *