У Болградській ЦРЛ з’явився власний комп’ютерний томограф

13 листопада в Болградському діагностичному центрі стартувала робота комп’ютерного томографа. Тепер жителям району не потрібно їздити до Ізмаїла чи Одеси. Менш ніж за тиждень його роботи послугами КТ скористалися десятки пацієнтів.

Про це повідомив голова Болградського районної ради Дмитро Димитров на своїй сторінці у Facebook.

Сучасна 16-зрізова комп’ютерно-томографічна система представлена ​​вищою якістю обладнання.  Центр розташований на території Болградської ЦРЛ (з боку вулиці Заводської).

«Мені приємно відзначити, що дані мною обіцянки були втілені в життя, і тепер жителям Болградського району не потрібно їздити до Одеси або Ізмаїл для проходження високоточної діагностики організму людини. Приємно, що жителям району це приносить велику користь. Хочу зазначити, що це тільки початок. Про те, що томограф працює, з кожним днем ​​дізнаються все більше людей», – заявив Димитров.

Як повідомляється, за перший тиждень послугами комп’ютерної томографії скористалися до 15 пацієнтів в день. Люди висловлюють слова подяки за запуск в Болграді важливого обладнання. Потрапляють сюди, головним чином, за направленням лікарів для діагностування того чи іншого органу.

Зображення виходять з високою роздільною здатністю за короткий проміжок часу – до 1 хвилини. Вже за годину знімки готові. Завдяки цьому, лікар може не тільки встановити точний діагноз, а й оперативно визначити перебіг захворювання, вчасно призначити лікування.

Відзначається, що за минулий тиждень комп’ютерна томографія і швидке втручання лікарів врятували життя двох болградьких пацієнтів. Так, комп’ютерна томографія в Болграді дозволяє провести точну 3D-діагностику причин головного болю, зниження пам’яті, погіршення зору, запаморочення (рак мозку, доброякісні новоутворення, аневризми судин, мальформації, інсульт, аномалії розвитку судин, атеросклероз), проявів остеохондрозу всіх відділів хребта: шийний, верхній грудний, нижній грудний, поперековий, крижово-куприковий. Проводиться діагностика хребетних гриж, протрузії, травм хребта, утисків нервів.

Крім того, в Болградському діагностичному центрі також здійснюються ЗD дослідження органів грудної порожнини (туберкульоз легенів, пухлини легенів і середостіння, запалення легенів, емболія легеневих судин, аневризми аорти), черевної порожнини та заочеревинного простору (печінка, жовчний міхур, нирки, надниркові залози, підшлункова заліза, селезінка, пухлини кишечника, апендикс, грижі, лімфовузли), органів малого таза (сечовий міхур, передміхурова залоза, матка, яєчники, насінні бульбашки), всіх судин.

Звернутися в діагностичний центр можна за телефонами 096 302 15 34 та 099 495 50 32.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *