Передумали: понтонний міст через Сухий лиман не ремонтуватимуть

Чорноморська філія ДП «АМПУ» скасувала тендер на ремонт понтонної переправи через Сухий лиман під Одесою. На ці роботи спочатку вони планували витратити 10,2 млн гривень.

Тобто, 3 листопада оголосили тендер, а вже 11-го скасували.

Начальник ЧФ ДП «АМПУ» Максим Широков підкреслив, що Облавтодор добудовує міст через Сухий лиман. Згідно з угодою, роботи повинні закінчити до кінця 2021 року. Можливо, будівництво закінчать у другому півріччі 2021 року. Максим Широков стверджує, що основний потік автомобілів піде на міст. Тому витрачати гроші на переправу вважає недоцільним.

Поряд з цим, у переправи є всі необхідні документи від Реєстру судноплавства України. Їхня дія продовжена до 2024 року.

За словами Широкова, “переправа перебуває в задовільному стані”. Тендер оголосили, щоб підстрахуватися.

Нагадаємо, раніше працівники ЧФ ДП «АМПУ» стверджували, що понтон виконує свої функції “на межі можливостей і працює з обмеженнями”. І хоча його ремонтували меше року тому, – необхідний значний обсяг ремонтних робіт з відновленням конструктивних елементів.

Однак ця новина вже видалена з офіційного сайту держпідприємства.

Нагадаємо, міст через Сухий лиман, який є частиною траси Одеса-Чорноморськ, почали будувати ще у 2016 році. Спочатку планували витратили лише 100 мільйонів гривень, проте грошей не вистачило, тож у 2019 виділили ще 50 мільйонів. Але їх теж забракло. Ще 107 мільйонів гривень треба, щоб добудувати міст-довгобуд.

Варто зазначити, що відсутність стаціонарного мосту – єдина технічна перешкода для реалізації проекту міжміської лінії тролейбуса між Одесою та Чорноморськом.

One thought on “Передумали: понтонний міст через Сухий лиман не ремонтуватимуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *