Без розтину і в мішках: як ховають жертв COVID-19 в Ренійському районі

У Ренійському районі на Одещині не проводять розтин тіл померлих від ускладнень коронавирусной хвороби. Ховають покійних в щільних поліетиленових мішках.

Про це місцевому виданню «Одеса – Рені» розповів патологоанатом Ренійської центральної районної лікарні Андрій Думетрашко.

За його словами, в Рені зростає кількість хворих на COVID-19 і вже зафіксовано кілька випадків смерті людей від ускладнень у вигляді двосторонньої пневмонії важкої форми. Серед місцевих жителів ходять чутки, що небіжчиків ховають в закритих трунах, але лікар такі чутки спростовує.

Це неправда. Ховають їх у щільних поліетиленових чорних мішках. За 50 років роботи я сам вперше таке бачу. Родичі пакети не розкривають, вони кладуть зверху чистий одяг і те, що вважатимуть за потрібне – так і ховають», – розповів він і підкреслив, що через побоювання поширення коронавірусної хвороби розтин тіл загиблих від коронавірусу не проводять.

Родичі підписують згоду забрати тіло з моргу без розтину. Головлікар і лікуючий лікар також дають письмову згоду.

Щоб уникнути зараження,  сам лікар спілкується з родичами покійних через вікно.

«Багато людей зараз хворіють, але в легкій формі, в тому числі і медики. Важко переносять вірус ті, хто ослаблений, хто у віці. У них пневмонії, як правило, двосторонні, дуже серйозні, тотальні. Від пневмонії такої форми ніхто не вилікувався. Будь ласка, бережіть себе і своїх близьких, дотримуйтесь карантин», – прокоментував він.

One thought on “Без розтину і в мішках: як ховають жертв COVID-19 в Ренійському районі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *