Одеську облраду сформують 7 політичних сил, “Наш край” збирається оскаржувати протокол

Після того, як невідомий вірус знищив результати виборів в Одеську облраду, за підсумками місцевих виборів 25 жовтня Одеську обласну раду сформують 84 депутати від 7 політичних сил.

Серед них: 24 депутата від партії “Опозиційна платформа – За життя”,

16 – від “Слуги народу”,

11 – від “Довіряй ділам”,

10 – від “Європейської солідарності” і

10 – “За майбутнє”,

7 – від “Всеукраїнського об’єднання” Батьківщина “,

6 – від” Партії Шарія “.

Про це йдеться в протоколі Одеської обласної територіальної виборчої комісії, оприлюдненому 10 листопада.

Решта партій до обласного парламенту не потрапили.

Проте представники політичної партії “Наш край” планують звернутися до суду, аби оскаржити результати виборів до Одеської обласної ради. Виборча комісія нібито позбавила партію частини голосів, через яку зробила список партії непрохідним, повідомив голова політсили Антон Кіссе.

На його думку, Одеська обласна територіальна виборча комісія “списала” у партії 1 тисячу голосів, аби просунути до обласної ради депутатів від інших політичних сил.

«У нас на руках всі протоколи окружних виборчих комісій, згідно з якими «Наш край» проходить в облраду з результатом 5,16%. Більше того, в проекті протоколу обласної ТВК також вказувалася ця цифра. Але, з ініціативи ОПЗЖ і «За майбутнє», ТВК намагається вкрасти у нас перемогу на виборах до облради, просто «списавши» сьогодні вночі 1000 голосів», – повідомив Кіссе на своїй сторінці у Фейсбуці.

У штабі повідомили,  що наразі у юристів партії “Наш край” наявні всі протоколи окружних виборчих комісій, згідно з якими політсила мала потрапити до облради з результатом 5,16% — 29 тисяч 309 голосів.

Ці документи будуть використані як докази у суді. Подати позов до суду у політичній партії планують “протягом доби”.

Кореспонденти Суспільного зателефонували голові обласної територіальної виборчої комісії Олексію Бершавському, аби той прокоментував закиди від партії “Наш край”. Однак він відмовився від коментарів.

Нагадаємо, Одеська обласна територіальна виборча комісія оголосила результати виборів до Одеської обласної ради 10 листопада, попри те, що мали це зробити 7 листопада. А напередодні в комісії заявили, що протокол з результатами нібито “знищив вірус”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *