Український стартап: як заробити мільйон на павловнії? ФОТО, ВІДЕО

Павловнія, або дерево “фенікс” — унікальна рослина, яка поступово завойовує українські терени. Завдяки тому, що воно здатне виростати до 5 м за рік, його деревина може використовуватися при виробництві біо-газу, меблів та столярних виробів, окрім цього — вважається цінним медоносом. Проте не усі стартапи можуть стати успішними, бо вітчизняний ринок на попит відреагував специфічно: замість якісних саджанців зараз продається чимало несертифікованої продукції. 

ПавловніяЗа рекомендаціями фахівців, посадковий матеріал павловнії не варто купувати у підозрілих осіб чи компаній. Зараз інтернет рясніє оголошеннями про продаж насіння павловнії. Шахраї заманюють довірливих покупців низькою ціною і описом посадкового матеріалу.

Проблема в тому, що на ринку зараз є чимало пропозицій, які, м’яко кажучи, не зовсім надійні. Бо саджанець вирощують з насіння, він не передає батьківських властивостей, не відповідає сорту, не підходить для вирощування на ділову деревину, не відповідає критеріям щільності деревини, морозостійкості, міцності. Не варто вестися на сумнівні пропозиції і дешевий посадковий матеріал”, – розповів СИЛІ ГРОМАД Назар Храпцьо, засновник компанії-виробника. Назар

Львівська компанія «Павловнія Енерджі» спеціалізується на вирощуванні та реалізації саджанців павловнії, вирощених за технологією “in vitro”, тобто завдяки мікроклональному розмноженню у стерильних умовах. Зараз пропонують до реалізації три сорти: Шанг ТонгПао Тонг та новий сорт павловнії “Енерджі”, який дуже добре себе зарекомендував в українських кліматичних умовах і пристосувався до незвичних холодних зим.

Компанія має власні плантації у Луцьку, демонстраційні майданчики, сертифікати якості на свої саджанці і гарантує їхню якість. До продажу пропонують вже річні рослини, з технічним зрізом. Крім того, високий попит, кажуть, і на дорослі дерева для озеленення, в яких фахівці окремо формують на замовлення майбутню крону.

ПавловніяМи вже отримали попередню згоду на створення у Львові цілої павловнієвої алеї, це буде схоже на квітучу алею в Парижі, перед Ейфелевою вежею. А також завжди готові до співпраці з іншими містами та ОТГ, які планують створити нові сквери, затишні алеї, або ж прикрасити свої території”, – розповів пан Назар.Павловнія

До того ж, павловнія – незамінне дерево для пасічників, які закуповують саджанці “на мед». Адже з одного гектару павловнієвого лісу можна зібрати 600-700 кг меду за сезон, бо цвіте це дивовижне дерево досить довго – до 7 тижнів. Квітне павловнія гарними китягами ніжно бузкового кольору, квіти схожі на дзвоники. Під час цвітіння дерево виділяє ніжно-медовий квітковий аромат.

Павловнія“Ми завжди наголошуємо усім клієнтам, що павловнія хоч і не вибаглива, але вимагає догляду. Її потрібно поливати, якщо планується велика плантація, то варто передбачити, щоб поряд був доступ до поливу, найкраще застосувати крапельне зрошування. Буває, якийсь аграрій скаржиться, що не росте павловнія, приїжджаєш на поле – а там бур’яни вищі за самі саджанці, – тому важливо, щоб поле було чисте, підготовлене, доглянуте, особливо у перший рік після висадки”, – пояснює фахівець.

ПавловніяТа мабуть, найголовніша цінність павловнії – в її технічному потенціалі, адже ця рослина за мінімальний термін (у межах 6 років) дає можливість отримати великий обсяг деревної продукції високої якості.

Так званий «інтенсивний ліс» – це досить новий вид бізнесу для України, але він вже зарекомендував себе у світовій практиці як один з найприбутковіших і надійних шляхів інвестицій.

Побачити на власні очі, що можна виготовляти з деревини павловнії, можна прямо на місці:  компанія «Павловнія Енерджі» відкрила власний столярний цех, де демонструють виготовлення дошок, полиць, паливних брикетів, заготовки на каяки, байдарки тощо.

Ліс павловнії вирощують з подальшою переробкою на тирсу, біопаливо чи на ділову деревину, що приносить неабиякий дохід від реалізації. Крім того, компанія навіть укладає угоди на закупівлю майбутньої сировини у своїх клієнтів.

ПавловніяІнвестиції в павловнію швидко окуповуються, бо вкладені кошти виправдовують себе, як правило, вже на п’ятий рік від початку проекту. Далі ліс приносить стабільний прибуток, – тому «Павловнія Енержі» пропонує до реалізації не лише саджанці, а й послугу «плантація під ключ»: це фактично підрослі дворічні дерева з міцною кореневою системою, яким вже не  потрібен полив.

Тож якщо ви наважились на новий вид бізнесу, або прагнете озеленити територію, чи щороку збирати якісний мед, – обирайте тільки  перевірені компанії, що працюють з постачанням  якісних саджанців павловнії.

Компанія «Павловнія Енерджі»:

м. Львів, село Підбірці, вулиця Злуки, 2;

м. Луцьк, Дубенська, 16

Порада фахівця – за телефоном 0636332548, Назар

Цікаві новинки про павлонію можна дізнатись, приєднавшись до телеграм-каналу https://t.me/paulowniaukraine

Ще більше – у ВІДЕО від “Павловнія Енерджі”:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *