+25% виборців: Затока – рекордсменка в Україні з політичного “туризму”

Рекорд щодо незаконного втручання у реєстр виборців зафіксували в Одеській області. Національна поліція припинила відповідні факти та розпочала розслідування. 

Кількість виборців почала несподівано збільшуватися в Затоці. Про це 16 жовтня повідомив Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ.

За місяць з’явилося додатково 25% таких виборців. Кримінальні провадження розслідують щодо десятка таких проваджень. Певні особи хотіли збільшити кількість виборців, щоб вплинути на результат голосування.

Саме у невеликих об’єднаних територіальних громадах було зафіксовано найбільше порушень.

Геращенко зазначив, що це схоже на відповідну тенденцію: “Як правило, це ОТГ навколо Києва, чи на березі моря в Одеській області”.

Земельні ділянки на таких територіях коштують дуже дорого. Це й приваблює порушників до організації відповідних схем. Геращенко пообіцяв, що особи, які не мають права голосувати в цих ОТГ, до виборів не будуть допущені.

Нагадаємо, селище Затока увійшло до Кароліно-Бугазької ОТГ, всупереч запопонованому Одеською ОДА перспективному плану формування спроможних громад, згідно якого селище мало увійти до складу раніше утвореної Шабівської ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *