В Гагаузії відкрилось почесне консульство України. ВІДЕО

Представницька українська делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ Василем Боднар сьогодні прибула до Гагаузії. Мета візиту – відкриття почесного консульства в Комраті і обговорення нових перспективних напрямків співпраці.

Як передає Gagauzinfo.md, делегацію України у Виконавчому комітеті зустріла башкан Ірина Влах. Глава автономії підкреслила, що взаємини з Україною для Гагаузії носять добросусідський характер. Вона висловилася за поглиблення міжрегіонального співробітництва з Одеською областю.

На відкриття почесного консульства в Гагаузії також прибули заступник голови Одеської обласної ради Юрій Дімчогло, посол України Марко Шевченко, держсекретар Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Дмитро Соколан.

Башкан Гагаузії в ході свого виступу висловила впевненість, що робота почесного консульства дасть новий імпульс соціально-економічному співробітництву і гуманітарної взаємодії з Україною.

«Ми відкриваємо нові можливості для залучення інвестицій, реалізації спільних проектів в економіці, торгівлі, екології, освіті та культурі. На території України проживають десятки тисяч гагаузів, а в селі Ферапонтіївка Комратському району – етнічні українці. Це говорить про те, що ми є близькими сусідами і повинні вибудовувати міцні взаємини», – зазначила вона.

На території України успішно функціонують три почесних консульства Республіки Молдова. А що відкрився офіс в Комраті є першою установою такого типу в Молдові, підкреслив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

«Щиро сподіваюся, що відкриття почесного консульства дуже істотно вплине на активізацію міжрегіонального співробітництва та що з Гагаузією будуть не тільки формальні відносини, а й щільне, результативну взаємодію», – сказав заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Офіс почесного консульства розташований в центрі муніципального органу Комрат. Він обслуговуватиме Гагаузію, а також Бессарабський, Кантмемірскій, Кагульский і Тараклійський райони. Очолив почесне консульство В’ячеслав Драгнев.

Варто відзначити, що в Комраті також функціонують почесне консульство Республіки Білорусь і генеральне консульство Турецької Республіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *