В Одесі інспектори з паркування виписали 22 тисячі штрафів на майже 8 млн грн

Понад 22 тисячі штрафів за порушення правил паркування зафіксували інспектори за рік роботи в Одесі. Загальна сума штрафів складає 7 мільйонів 876 тисяч гривень, розповів директор департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху міської ради Олександр Ілько.

За його словами, до міського бюджету вже надійшло 4 мільйона 267 тисяч гривень.

Якщо отримуємо інформацію про несплачений штраф, ми робимо офіційне направлення до виконавчої служби. І в подальшому вона накладає арешт на банківські рахунки винної особи”, – пояснив Ілько.

Найбільше порушень правил паркування зафіксували на вулицях Рішельєвська, Катерининська, Пушкінська, а також на проспекті Небесної Сотні поблизу ринку “Успіх”. Ілько зазначив, що наразі працює 22 інспектори.

Утім директорка міського департаменту фінансів Світлана Бедрега зауважила, що на сплату рекомендованих листів з повідомленням про штрафи міська рада за 4 місяці витратила 1 мільйон 676 тисяч гривень бюджетних коштів.

Такі витрати, на думку Олександра Ілька, цілком прогнозовані, адже, згідно з законом, поштове повідомлення має надходити до власнику автівки саме рекомендованим листом. До того ж такий спосіб мінімізує “конфлікти” та виключає “корупційну складову”, додав посадовець.

Надалі кількість муніципальних парковок в Одесі планують збільшувати. Про це повідомив директор департаменту міського господарства Одеської міської ради Дмитро Жеман.

За його словами, другу муніципальну парковку вже обладнали у Князівському провулку поблизу “Нового ринку”. Також паркувальні місця планують відкрити біля ТЦ “Острів.” Жеман також розповів, що у майбутньому міська рада планує зробити всі парковки в центрі Одеси муніципальними.

Нагадаємо, перша муніципальна парковка в Одесі запрацювала 24 червня в самому центрі міста, на Катерининській площі. Там встановили 3 паркувальні автомати та підготували 42 місця для парковок. Перші 10 хвилин стоянки на муніципальній парковці безкоштовні, однак далі треба платити 5 гривень за годину. Це можна зробити готівкою, банківською карткою або через мобільний додаток.

One thought on “В Одесі інспектори з паркування виписали 22 тисячі штрафів на майже 8 млн грн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *