Акерманських пацієнтів з коронавірусом більше не везтимуть до Ізмаїла

Хворі на коронавірус з Білгород-Дністровського району більше в Ізмаїл більше не скеровуються. Про це заявив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко на своїй сторінці у Фейсбук.

Мер прокоментував ситуацію в Білгороді-Дністровському, де жителі виступили проти відкриття опорної лікарні для лікування хворих COVID-19.

«В Ізмаїлі лікарі, медичний персонал лікувальних установ з самого початку спалаху цієї хвороби самовіддано борються з нею, а багато вже перехворіли COVID-19. Лікарні Ізмаїла працюють на межі, приймаючи хворих COVID-19 з усього півдня Одеської області – в тому числі, з Білгород-Дністровського району. Тому дану ситуацію вважаю вкрай безвідповідальною! З метою розвантаження лікувальних установ міста Ізмаїла, в м .Білгород-Дністровський мала бути визначена опорна лікарня зі створеними в ній умовами для лікування хворих на COVID-19 Білгород-Дністровського району, які сьогодні лікуються в Ізмаїлі. У зв’язку з тим, що розподіл хворих COVID-19 проводиться централізовано з Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у мене відбулася розмова з головою Одеської обласної державної адміністрації Максимом Куцим. З огляду на, що лікарні Ізмаїла працюють на межі по заповнюваності ліжок хворими COVID-19 і з метою забезпечення резерву койко-місць для хворих Ізмаїла та Ізмаїльського району в нових межах (до складу якого увійшли Ренійська ОТГ, Саф’янівська ОТГ, Суворівська ОТГ, Кілійська ОТГ і Вилківська ОТГ), голова ОДА Максим Куций дав доручення відрегулювати дану ситуацію», – повідомив Андрій Абрамченко.

За його словами, Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації вніс зміни в маршрут руху хворих COVID-19, тому з учорашнього дня цих хворих з Білгород-Дністровського району до Ізмаїлу більше не направляються.

Додамо, що за станом на 7 вересня в інфекційному відділенні Ізмаїльської Центральної районної лікарні перебувають 81 пацієнт, з них з COVID-19 – 18 пацієнтів (Ізмаїльський р-н – 7, Ізмаїл – 9, Болградський р-н – 2), а також 63 пацієнта з підозрою на COVID-19.

У Дунайської обласній лікарні – 101 пацієнт, всі з підтвердженим COVID-19 (по районах: Болградський – 17, Кілійський – 1, Ізмаїльський – 17, Саратський – 4, Ренійський – 1, Білгород-Дністровській- 20, Тарутинський – 6, Татарбунарський – 2, а також м. Ізмаїл – 33). Під наглядом на дому з підтвердженим ПЛР – 214 пацієнтів, в тому числі 16 дітей, 10 медпрацівників (3 – ІДЦПМСП, 5 – екстрена допомога, 1 – стоматологія, 1 – третій рівень надання медичної допомоги).

Всього з підтвердженим COVID-19 – 256 ізмаїльців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *