Любашівська ОТГ вкладає кошти в освіту, медицину і благоустрій. ВІДЕО

Цієї осені Любашівка відзначить ювілейну дату – 230 років з дня народження. Селище, яке є адмінцентром великої громади на півночі Одещини, пишається великою історією, культурною спадщиною, – зараз радує своїх мешканців новими подіями і рішеннями, які покращують життя.

Любашівка Сьогодні Любашівка може похвалитися новими дорогами й тротуарами, освітленням, наданням якісних послуг населенню. За 2019 рік капітально відремонтували дорожнє покриття по вулицям Володимира Князя, Софіївській, Кошового, Матросова, провулкам Калиновий, Добролюбова, Світанковий, облаштували безпечні з’їзди на вулицях Мирній, Тельмана, Виноградній. Нові дорожні знаки, розмітка – для зручності водіїв й пішоходів.

“У Любашівці освітлення на 99%, нам в цьому році залишилось 2-3 провулочка, і ми на 100% будемо освітлені. Ми зараз зробимо реконструкцію цих ліхтарів”, – розповідає Геннадій ПАВЛОВ, голова Любашівської селищної ради.

Гарно облаштували майданчик центрального входу на кладовищі, тут слідкують за могилами любашівських захисників, що загинули на Донбасі… Відновлена й головна святиня Любашівки – обеліск у центрі селища загиблим у Другій світовій війні.

“Біля 20 об’єктів нашої комунальної власності: це і облаштування тротуарів, і Меморіал Слави, це і ремонт груп в дитячому садочку і капітальний ремонт спортивної зали у школі-гімназії, зараз продовжується ремонт в нових класах для наших першачків, надіємось до 1 вересня ми цей ремонт закінчимо”, – поділився голова громади.Любашівка

У Любашівці діє один з кращих медіа-центрів в Одеській області, будують нові зони відпочинку, спортивні майданчики і стадіони, а школярів вчать роздільно збирати сміття, щоб берегти природу. Крім того, тут навчились покращувати простір завдяки участі у різних проектах. Так, місцева школа-ліцей здобула перемогу у конкурсі від Британської Ради.

“Колеги наші приймали участь в британському проекті та отримали можливість збудувати дитячий майданчик та велопарковку. Діти до нашої школи добираються на велосипедах і їм нема де залишити, а тепер вони з задоволенням користуються цією велопарковкою”, – каже Наталія Слусаренко, директорка Любашівського ліцею.

Всього Любашівка отримала 6 міні-грантів від Британської Ради. Дитячий майданчик на вулиці Привокзальній – один з них. Гірки, пісочниця, гойдалки з’явилися тут нещодавно. Ще два соціальні проекти впроваджуються в дитсадку “Сонечко”. За власні кошти місцева рада відновила тут дитячу групу, закуповує меблі. Також веде капітальні ремонти у корпусі старої школи для першачків, будує у гімназії новий спортзал.

Любашівка“Повністю зроблені всі роботи за виключенням опалення, підлоги і заміни вікон. Кошти на опалення і підлогу селищною радою виділені, вікна і двері вже є, на 1 вересня спортивна зала буде готова прийняти дітей”, – поділився Веніамін Коломійченко, директор Любашівського НВК – «Школа-гімназія»

У Любашівці працює два комунальних підприємства. «Джерело-Комунсервіс» є виконавцем послуг у сфері водопостачання, вивезення відходів, перевезення пасажирів, для якого придбано нові автобуси.  А комунальне підприємство «Зеленбуд» створює у селищі безліч квітучих куточків, і навіть навчилось викладати з камінців оригінальні візерунки й композиції в українськомк стилі, які прикрасили селище. А до свят дарують любашівцям світлодіодні композиції, – фігурки пасок, писанок, парасольок.

Боротьба за якість питної води – ще одне велике завдання місцевої влади. За останні 3 роки тут зявилось чотири башти Рожновського, відновили роботу трьох артсвердловин. А ще відкрили альтанку біля лікарні, – такий собі міні-бювет з чистою джерельною водою, де можна набрати води і відпочити.Любашівка

За власні кошти місцева влада профінансувала й придбання стратегічно важливого апарату для Любашівської центральної лікарні: ІФА-рідер, який дозволяє проводити дослідження на коронавірус, і виявляти антитіла гострої фази інфікування, -і тих, хто вже перехворів.

Піклуються в громаді і про пільговиків, для них відкрили безкоштовні перевезення. Допомагають футболістам, боксерам, фінансують подорожі на змагання. І вже виготовили проєкт будівництва нового стадіону “Колос”. А ще тут планують відкрити для молоді кінотеатр під відкритим небом і зону відпочинку з набережною. Тривають роботи по облаштуванню центральної площі з фонтаном, і з нетерпінням чекають завершення карантину, аби провести свій славнозвісний ковбасний фестиваль, який прославляє Любашівку далеко за межі Одещини.

Більше про успіхи Любашівської ОТГ – у ВІДЕО:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *