В Овідіополі селян запросили на погодження земельних меж при оформленні польових доріг. ВІДЕО

23 липня 2020 року власників земельних ділянок, розташованих на території Овідіопольської селищної ради, запросили на збори для підписання документів з землеустрою. Схвильовані люди зібралися на центральній площі. Справа в тому, що згідно з рішенням Овідіопольської селищної ради про проведення інвентаризації земель під частиною польових доріг та території селищної ради, власники ділянок мають підписати акти прийомки-передачі межових знаків до місцевої ради на зберігання.

Не всі присутні одразу зрозуміли мету зустрічі, – у декого виникли сумніви, що їхню ділянку мовляв, заберуть, чи частину «відріжуть». Проте представник компанії, яка виконувала проект, пояснив людям важливість погодження технічної документації з кожним власником: жодним чином не зменшується площа ділянок а всі координати, запроектовані ще під час розпаювання землі, – зберігаються.

Овідіополь“З 1 січня 2019 року польові дороги перейшли з колективної власності у власність Овідіопольської селищної ради. Це можна перевірити – 21 пункт перехідних положень Земельного кодексу. Згідно з процедурою, для того, щоб ці дороги були зареєстровані за Овідіопольською селищною радою, їм треба скласти технічну документацію з інвентаризації, і зареєструвати в кадастрі. За законом, встановлення меж відбувається на основі Інструкції про встановлення меж. При встановлені меж, доріг, які були запроектовані ще схемою землеустрою, для кожної дороги треба, щоб суміжники підписали акти передачі межових знаків на зберігання. Саме для цього ми вас і запросили”, – пояснив присутнім Сергій Салієнко, головний інженер землевпорядної організації.Овідіополь

Замовником цих робіт є Овідіопольська селищна рада, а виконавцем – ліцензована землевпорядна організація, яка підготувала технічну документацію, а саме ТОВ “Бюро інвестицій та експертизи”. Кожному, хто хотів переконатися й перевірити межі своєї ділянки, землевпорядники пропонували виїхати на місце і звірити справжні межі ділянки з картографічними даними. Для цього надали людям спеціальний автобус, забезпечили питною водою й захисними масками, для дотримань правил карантину.

На полі кожен власник зміг разом з кваліфікованим геодезистом особисто пересвідчитись, чи в порядку його ділянка, з чим межує, – лісосмугою, польовою дорогою чи приміром, вітряками, – і погодити суміжні права. За можливість відкритого спілкування з людьми подякувала організаторам місцева влада Овідіополя.

Було просто майстерно організовано захід, були запрошені наші мешканці. Для нашої громади це дуже важливий захід, бо зараз відбувається інвентаризація польових доріг і лісосмуг, які ми не можемо самі зробити, бо постійно бракує коштів. Тому сьогодні інвестор, такі компанії як “Овід Норс” і “Овід Вінд” взяли на себе нелегкий тягар по вирішенню цього питання, за що я їм дуже вдячна”, – розповіла СИЛІ ГРОМАД Лідія Савельєва, голова Овідіополя.

ОвідіопольГолова селища каже: місцевим мешканцям пощастило, адже коштів у територіальних громад на інвентаризацію немає, тому профінансували виготовлення землевпорядної документації інвестори, – компанія, яка встановила на території громади вітряну електростанцію.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *