Зеленському під час візиту в Одесі пообіцяли прибрати затонулий танкер до 20 липня

У суботу, 4 липня, глава держави відкрив стадіон у Южному, побував на припортовому заводі і транспортному терміналі, а також відвідав пляж «Дельфін», поблизу якого готуються підняти затонулий торік танкер.

На огляд місця події очільник держави прибув на катері морської охорони в супроводі губернатора області Максима Куцого, мера Геннадія Труханова та великого числа охоронців.

ДелфіДеякі з них ретельно стежили за морем, мабуть, чекаючи атаки з-під води. Перед появою президента поблизу берега і біля Delfi охорона очистила пляж навпроти танкера від відпочивальників.

Я вам кажу свою особисту думку. Це ганьба для країни і для Одеси, зокрема. У нас зараз є остання дата, тому я вас дуже прошу до 20 числа (до 20-го липня) приберіть це судно “, – сказав президент.

Якщо не приберуть судно, то Зеленський обіцяв прислати фахівців з Києва, незважаючи на законодавчі перешкоди.

Якщо не здатні прибирати, ми відправимо всіх – МНС державного рівня, все – розріжете, відвезете, вже нікого не цікавитиме, закон або не закон. Зараз те, що ось тут, у людей в пляжний відпустку, ми з листопада показуємо, чесно кажучи, що імпотентна влада “, – заявив президент.

Представник підрядної компанії заявив, що злощасний танкер обов’язково незабаром приберуть з одеського пляжу Дельфін, але це може бути не “день у день” до 20 липня – дату, яку обрали раніше в якості дедлайну підйому.
Про це йшла мова на катері в акваторії Одеської затоки, де за участю президента Володимира Зеленського пройшла нарада з питань підйому танкера Delfi.

Представник компанії, яка працює над підйомом судна пояснив можливу затримку на кілька днів технологічними нюансами.

“Я бачу, що від вас мало що залежить. Я тільки думаю, щоб 20-го липня ви не сказали, що потрібен ще місяць, наприклад. Зрозуміло, що ви не судновласник, з яким ми могли б поговорити жорстко”, – сказав Володимир Зеленський представнику компанії, яка збирається підняти танкер.

Візит президента Володимира Зеленського до Одеси передбачає не тільки робочі зустрічі, а й вільний час, який глава держави проведе у курортному місті біля Чорного моря.

4 липня о 17.00 його чекають у готелі Nemo і більше зустрічей в Зеленського у суботу не буде.

Вранці 5 липня глава держави на Одеському морвокзалі побуває на урочистостях до Дня ВМС України, а об 11.00 в нього знову передбачений вільний час, – згідно з програмою перебування президента в Одесі, яку виклали в мережі.

Треба відзначити, що раніше анонсовані візити, – до с. Крижанівки і на презентацію так званого туристичного проекту  у Татарбунарському районі,  у програмі скасовані.

Нагадаємо, торік у липні президент також провів декілька днів в Одесі.

Програма

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *