Мертві качки: в Затоці до берега прибило десятки пташиних останків

Чорноморське узбережжя біля Одеси в цьому році не надто радує відпочивальників екологічною ситуацією. Крім щорічного напливу водоростей, в районі Затоки виявили нове лихо – десятки мертвих качок.Екологи вважають, що причиною загибелі птахів могли водорості, які гниють у воді.

Як повідомили в одному з місцевих Telegram-каналів, у воді було виявлено близько 50 качок-нирків. Їх зафіксували біля залізничної станції “Дружба” в районі Затоки.

З боку мосту принесло близько 50 дохлих качок, сморід страшенний”, – повідомили автори відео.

Морські нирки – птахи сімейства качиних, невеликого розміру, до 1 кг вагою. У пабліку відзначають, що причиною масової загибелі птахів могло стати забруднення морської води отруйними речовинами.

ВІДЕО – Иа Одессит:

Нещодавно екологи повідомили, що біля берегів Одеси було зафіксовано цвітіння моря. Водорості під впливом високої температури почали розкладатися. Нв узбережжі почав накопичуватися бруд разом з водоростями.

В Одеській мерії розповіли, що єдиний спосіб боротьби з водоростями – це їх прибирати. За останні дні на міських пляжах було вивезено понад 30 кубометрів водоростей.

Як повідомили служби, жителів і гостей Одеси закликали не купатися в забрудненій воді. Також рекомендується не вживати в їжу морепродукти і морську рибу.

За словами екологів, ситуація з водоростями може тривати від декількох тижнів до місяця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *